Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Amortering
Betalningsanmärkning
Bolån / Bostadslån
Frågor och svar
Internetlån
Kalkylatorer för lån
Låna 500 - 500 000
Låna med / utan säkerhet
Låna till fordon
Lösa lån
Mikrolån
Mobillån
Privatlån
Räntor
SMSlån
Snabblån
Övrigt om lån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Bäst privatlån just nu

Välj lånebelopp:

Allmänna frågor om lån

Vad kan jag låna till?

Detta är lite olika för olika typer av lån. T ex bolån, billån, byggnadslån, handpenningslån och mclån kan man bara ta om man ska göra speciella saker. Andra lån som privatlån och mikrolån kan du använda till vad du själv vill.

Hur mycket kan jag låna?

Detta är också beroende av vilken typ av lån du söker:

Mikrolån sträcker sig normalt mellan 1 000 – 5 000 kr. men det finns idag även många långivare som erbjuder större lån vilka kan sträcka sig upp till cirka 15 000 kr.I vissa fall kan man även låna 500 kr.

Privatlån ligger oftast mellan 10 000 – 350 000 kr. Det finns några långivare som erbjuder lägre valörer och då kan lånet börja på t ex 1000 kr. På senare tid har det även blivit vanligare med små mikrolån där du kan låna t ex 1000 - 30 000 kr. Någon aktör som t ex Bank Norwegian lånar ut upp till 400 000 kr t o m.

Lån med säkerhet som billån och bolån kan vara mycket större. Ett bolån kan t ex vara på många miljoner då det är huset du köper och din privatekonomi som styr storleken på lånet. Ett sådant lån har en del som kallas bottenlån, vilket är den del som har bostaden som säkerhet och det kan uppgå till 85 % av bostadens värde.

Hur lång tid tar det innan pengarna finns på kontot?

För ett snabblån som är godkänt t ex innan klockan 13:00 en vardag kommer pengarna vanligen att finnas på kontot samma dag. Blir du godkänd senare kan det dröja till nästkommande vardag. Ifall ansökan skickas in efter stängning behandlas så fort långivare öppnar igen och ifall du t ex ansöker på helgen kan det dröja till måndagen efter.

Ett privatlån kan ofta ta lite längre tid. Med lite tur kan pengarna komma in samma dag men det bästa är att räkna med att det tar ett par dagar efter det att ansökan är helt godkänd. Du får normalt hem papper som du ska skriva på och skicka in. Dessa lånehandlingar måste signeras och hitta tillbaka till långivaren innan de betalar ut några pengar. I vissa fall kan du låna med E-leg eller Bank-ID, vilket gör processen snabbare.

För ett lån med säkerhet som är sökt i tid gäller det att pengarna kommer att finnas tillgängliga när köpet går igenom.Se till att du har gjort allt du kan på din sida så att det inte blir något strul när det är dags att få pengarna utbetalda.

Hur får jag mina pengar?

Det vanligaste alternativet är att du får dem direkt insatta på ditt bankkonto som du angivit. Ett annat alternativ är att du får en utbetalningsavi skickad till dig som du använder för att få ut dina pengar.

Vad är lån med annuitet?

Har du ett annuitetslån betyder det att du betalar ett lika stort belopp varje månad till låneinstitutet. Denna summa ska täcka både räntan och amorteringen. Detta för med sig att du i början av låneperioden betalar till stora delar bara ränta. När sedan du amorterar mer och mer på lånet så blir andelen som är ränta varje månad mindre och amorteringen går snabbare.

Vad krävs för att få låna?

För att få låna pengar finns det ett antal grundläggande krav som gäller för alla olika typer av lån. För det första krävs det att man är myndig och skriven i Sverige. Det som sen skiljer är lite vilka krav låneinstituten har när de genomför kreditkollen.

För ett mikrolån kan det ofta vara så att det krävs att låntagaren är minst 20 år gammal men det finns också låneinstitut som erbjuder lån till 18-åringar. Vidare finns det ofta inga speciellt hårda krav för årsinkomst utan det kan räcka med mindre inkomster för att låna pengar. Reglerna för betalningsanmärkningar varierar kraftigt. Vissa säger tvärt nej till ansökningar från personer som har det medan andra kan godkänna sådana ansökningar om ekonomin i övrigt är ok.

Går man upp på större lån som privatlån och bolån skärps kraven också då det ju handlar om betydligt mycket mer pengar. För ett privatlån krävs det t ex ofta en inkomst per år från 120 000 kr. Betalningsanmärkningar kan också här vara knepigt då alla större banker i princip alltid säger nej till ansökningar från personer med anmärkningar.

För bolån gäller givetvis också att du måste ha en befintlig bostad att belåna eller vara på väg att köpa en bostad som kan användas som säkerhet för lånet. När det gäller privatlån är det ett lån utan säkerhet och då behövs inget sådant.

Vad är en medlåntagare?

En medlåntagare är en person som du delar ansvaret för lånet med. Skulle det vara så att låntagaren inte klarar av att betala tillbaka lånet kan långivaren vända sig till medlåntagaren för att få betalning. Det innebär att du bara bör bli medlåntagare till någon annan ifall du litar på att personen har en tillräcklig ekonomi för att sköta sitt lån.

Vad är fördelen med en medlåntagare?

Eftersom det är två personer som söker ett lån blir den totala kreditvärdigheten bättre. Detta kan betyda skillnaden mellan att få ett lån och att inte få det. Det kan även innebära att kan få lite bättre villkor - t ex att du kan låna ett större belopp än du hade kunnat göra ensam eller att du kan få bättre ränta.

Vad menas med fast årsinkomst?

Fast inkomst är den inkomsten som du får in varje år från exempelvis en fast anställning, pension eller som du tjänar som egen företagare. Bidrag och liknande räknas inte som en fast inkomst. Många långivare kräver en vissa fast inkomst varje år för att du ska få låna och en del långivare kräver istället bara en minsta inkomst men bryr sig inte lika mycket varifrån pengarna kommer.

Hur bedöms inkomsten om jag är föräldraledig?

Är du föräldraledig är det den föräldrarersättning som du får som räknas som din inkomst.

Hur bedöms inkomsten om jag är sjukskriven?

Vid sjukskrivning är det sjukpenningen som ska anges som inkomst.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Kommentarer  

 
# Marie Persson 2019-04-05 15:23
Ni skriver att vid sjukskrivning och föräldrapenning är det de som skrivs in MEN finns ju ingen som har det i att fylla i vid formulär Så var hittar jag vart man kan ta lån med den inkomsten...
Svara | Svara med citat | Citat
 
 
# Fredrik - Alltomlån 2021-03-26 13:48
Hej Marie! Du skriver in din sjukpenning eller föräldrapenning under inkomst bara. Det finns ingen speciell ruta för detta i formuläret utan det hamnar bara där man fyller i vad man tjänar helt enkelt.
MVH Fredrik - Alltomlån.com
Svara | Svara med citat | Citat
 

Alltomlån hjälper dig att hitta ett lån

Här kan du snabbt och enkelt jämföra privatlån. Billiga lån med längre ränta och längre återbetalningstid. Du kan jämföra många långivare och även filtrera på lån med betalningsanmärkning samt välja löptid och lånebelopp. Vill du kunna specificera mer? Besök vår stora jämförelse av privatlån och konsumtionslån.

Topp 10 långivare som erbjuder Privatlån / Blancolån


Aktivera filter för att endast visa långivare som passar dig:
Aktiva filter:
Du jämför just nu långivare som lånar ut alla lånebelopp.
Jämförelsen är sorterad på lägst ränta.

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst