Jämför kreditkort

Kolla in vår stora jämförelse av kreditkort

null

Letar du kreditkort? Jämför kort hos oss!

Ifall du letar efter ett bra och prisvärt kreditkort kan du kolla på vår jämförelse där vi t ex visar räntor och avgifter för många olika kort.

Här på sidan skriver vi huvudsakligen om lån men vi tar även upp närliggande ämnen som kan påverka din privatekonomi på olika sätt. Att ha en avdelning om kreditkort känns ganska logiskt då det är något som är nära besläktat med lån.

Ett lån och en kredit är näst intill samma sak fast begreppen brukar användas i lite olika sammanhang. När det gäller kreditkort så kan det i princip vara likadant som ett lån förutom att det är en aningen annorlunda princip för att låna och återbetala pengarna.

Ett kreditkort eller betalkort är på många sätt likadana som ett lån. Det fungerar så att när man använder kreditkortet för att betala så använder man inte sina egna pengar. Du behöver inte betala förrän senare när du t ex får en faktura eller sätter in pengar. Ett bankkort är dock ett kort som är kopplat till ditt bankkonto och då använder du dina egna pengar direkt. Det är inget lån, men vi tar ändå upp bankkort eftersom det hade känt lite konstigt att utelämna dem.

Fördelarna med ett kreditkort är för det första att det är väldigt smidigt att låna pengar på detta vis. Du betalar med ditt kort och får direkt kredit på det belopp som du vill använda. Du behöver inte krångla med att ansöka om lån, vänta på att pengarna ska komma in osv. En andra fördel är att man ofta kan få räntefri kredit i en månad eller två, vilket gör att det blir ganska prisvärt för små belopp.

Titta runt och jämför innan du gör ditt val av kreditkort

Det är alltid smart att undersöka marknaden innan man gör sitt val. Att jämföra kreditkort kan vara viktigt eftersom det finns många olika kort och dessa har sina egna villkor, olika hög ränta och andra speciella fördelar och bonusar. Att bara ta första bästa kreditkort är alltså inte optimalt.

Passa på att jämföra olika kreditkort och se vilket kort som passar dig. Kolla upp hur länge krediten är räntefri, vad räntan är ifall du skulle vänta med betalningen, avgifter för uttag och liknande. Det är även bra att titta närmare på vilka bonusar de olika korten har. En del kan ge poäng på allt du handlar och andra ger andra typer av fördelar.

Vår avdelning om kreditkort och andra kort

Det du hittar i denna avdelning är informationsartiklar som rör olika typer av kort sen har vi även en jämförelse av kreditkort från ett antal utgivare. I vår jämförelse kan du se sådant som ränta, årsavgift, kreditgräns och hur många dagar räntefritt du kan få osv.