Långivare som erbjuder Snabblån / SMSlån

Aktivera filter för att endast visa långivare som passar dig:
Smslån / snabblån är en högkostnadskredit. Kan du inte betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. Kontakta budget- och skuldrådgivningen i din kommun för stöd. Kontaktuppgifter hittar du på hallåkonsument.se.

Mer om vår jämförelse av SMSlån / mikrolån

Ett SMSlån var förr i tiden ett lån som man kunde ta direkt via ett SMS. Nu för tiden kan man ta alla lån via mobilen eftersom de är som små datorer och det är enkelt att surfa in på långivarens hemsida. Samlingsnamnet för denna typ av mindre lån som man kan ansöka om snabbt och enkelt och där man kan få pengarna in på kontot med lite kortare varsel är dock fortfarande SMSlån eller snabblån.

Lånen är oftast lite dyrare än vanliga större privatlån och man ska inte låna om man inte verkligen behöver, men om man nu vill låna ska man helt klart se till att jämföra olika lån innan man ansöker. Det finns nämligen många olika priser för likvärdiga lån och man kan spara mycket pengar på att jämföra Smslån.

Idag finns det olika typer av lån inom den här kategorin och en del är mer klassiska smålån där man kan låna ett litet belopp med kort löptid och andra är av annan sort. Här finns t ex kontokrediter där man har en löpande kredit istället för ett vanligt lån, men där man kan låna samma belopp lika smidigt.

Det går ofta att ett SMSlån eller mikrolån trots en aktiv betalningsanmärkning, så du kan låna även om du vanligen har svårt att få lån. Du måste dock så klart ha en godkänd ekonomi och klara en kreditprövning. Du kan också ofta låna utan UC, alltså att du lånar hos en långivare som använder en annan leverantör av kreditupplysningar.

Tänk på följande när du ska jämföra och låna:

  • Få din ansöka bedömd nästan direkt. Du får veta om du blir godkänd eller nekad inom 5 min och om du blir godkänd kan du även få dina pengar utbetalda väldigt snabbt. Ofta går det samma dag eller senast nästa dag. Det går extra snabbt om du anseöker under långivarens öppettider.
  • Även om en hel del långivare godkänner betalningsanmärkningar så innebär det inte att man får automatiskt godkänt lån. Du måste ha en ekonomi som är stark nog för att klara lånet och de gör alltid en kreditkoll i ditt namn för att avgöra hur bra ekonomi du har, så att du klarar av att betala tillbaka lånet.
  • 30 procent av räntan på ett SMSlån eller Internetlån (detta gäller även andra typer av lån) är avdragsgillt och du får tillbaka dessa pengar på skatten när du har deklarerat. Oftast sker rapporteringen till Skatteverket automatiskt.
  • Se alltid till att du jämför likvärdiga lån. Inom SMSlån och liknande typer av krediter så finns det lite olika upplägg och kostnaderna kan vara strukturerade lite olika. Det kan då ibland vara svårt att se snabbt vilket lån som kommer att vara billigast. Se till att du verkligen tänker efter och jämför samma saker, så att du får en likvärdig jämförelse av lån innan du bestämmer dig.
  • Att jämföra priser är alltid en bra idé. Det kan skilja en hel del på räntor och avgifter för lån rent allmänt och SMSlån kan ofta skilja ännu mer. Det blir då ännu viktigare att kolla upp vilka långivare som finns och vad de erbjuder, så att du kan få bästa möjliga lånet. Vi har får jämförelse där du kan få en hel del information men du kan även hitta ytterligare långivare och jämföra SMSlån ännu mer på andra sidor.

Kreditkort ett alternativ för snabba pengar vid behov

Ett alternativ till att ta ett litet lån så som ett snabblån kan vara att ha ett kreditkort som du kan använda vid speciella situationer, t ex vid nödsituationer och när det dyker upp en oväntad utgift. Som en typ av buffert. Givetvis är det bäst att spara ihop en buffert så att du har pengar att lösa såna här situationer utan lån eller krediter, men om du nu inte har någon buffert sparad så är ett kreditkort en ganska bra lösning.

Det viktiga med ett kreditkort är att man återbetalar skulden inom ganska kort tid. Vanligtvis har man 30-45 dagar räntefritt på kortet och om man betalar den nästkommande fakturan så får man ha krediten helt utan ränta. Det är en bra deal och då blir det ingen extra kostnad när man tar sitt lån / kredit. Om man dock inte betalar hela skulden vid nästkommande faktura så blir det ränta på lånet, vilken är ganska hög dessutom. Då blir det inte direkt prisvärt.

Ett kreditkort är mycket snabbt och smidigt då man redan har krediten klar i förväg, innan behovet uppstår. Du ansöker om en kredit på t ex 10 000, 20 000 eller 30 000 kr och när du har kortet så är du alltid redo för oväntade utgifter och kan handla på kredit när du behöver. Det är enklare och snabbare än ett lån i de flesta fall och du vet att du är godkänd dessutom. Nackdelen är den korta återbetalningstiden, för man vill som sagt inte betala räntan på lånet, som är onödigt hög.

Kolla in vår jämförelse av kreditkort för att hitta kreditkort med bra ränta och trevlig bonus och villkor.