Du som har tagit eller funderar på att ta ett annuitetslån vet kanske att det inte är sådär jättelätt att räkna ut hur mycket man ska betala varje månad och hur mycket som är ränta respektive amortering på lånet. Vår enkla och överskådliga kalkylator hjälper dig att räkna ut allt detta smidigt och snabbt. Du bara fyller de viktigaste uppgifterna om ditt lån och klickar på knappen.

Det är en bra idé att räkna på ditt lån i förväg. Genom att beräkna lånet så kan du se vad det kommer att kosta dig. Det är bra att ha koll på vad du ska lägga ut varje månad i ränta och avbetalning, för att se om du har råd med lånet. Om månadsbetalningen är större än du har råd med i din budget ska du inte låna.

Beräkna lånets ränta och amortering etc nedan

När du ska räkna på ditt lån skriver du in lånebelopp, hur länge du ska låna och vilken ränta du har fått (eller vill prova att räkna på). Du kan sedan få fram vad du ska betala varje månad i ränta plus avbetalning, vilket är det mest intressanta.

Du får även fram hur mycket du ska amortera varje månad och hur mycket du betalar i ränta varje månad. Eftersom det är ett annuitetslån så är det olika fördelning varje månad. I början mycket ränta och liten amortering och sen större amortering varje månad.

Du får även veta hur mycket du ska betala totalt i ränta, vilket visar på hur dyrt lånet blir. Glöm dock inte att även sådant som uppläggningsavgift, aviseringsavgift och andra kostnader påverkar den totala kostnaden för ditt lån. Dessa kostnader räknas inte med i uträkningen nedan.

Beräkna kostnaderna för ditt lån
Om du vill räkna med decimaler måste du använda en punkt som skiljetecken istället för komma. För tillfället verkar det inte heller fungera korrekt att skriva in 0% som ränta.
Totalt lån: kr
Ränta: %
Lånets längd: år