Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Amortering
Betalningsanmärkning
Bolån / Bostadslån
Frågor och svar
Internetlån
Kalkylatorer för lån
Låna 500 - 500 000
Låna med / utan säkerhet
Låna till fordon
Lösa lån
Mikrolån
Mobillån
Privatlån
Räntor
SMSlån
Snabblån
Övrigt om lån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Bäst privatlån just nu

1Consector
2.9 - 18.95 %
Låna / Besök
2Freedom Finance
2.95 - 29.5 %
Låna / Besök
3Lendo
2.95 - 29.95 %
Låna / Besök
Jämför fler långivare som erbjuder privatlån

Annuitetslån

Ett annuitetslån skiljer sig en del från andra typer av lån då du med ett annuitetslån alltid betalar ett lika stort belopp vid varje betalningstillfälle tills hela lånet är betalat och klart. Den summa du betalar in varje tillfälle är fast och innehåller både amorteringen (avbetalning på själva lånet) och räntekostnader.

När du betalar på det här viset innebär det att storleken på amorteringen och räntekostnaden kommer att variera efter hand. I början betalar du framför allt ränta medan amorteringen är liten och när sedan lånet blir mindre så kommer ju även räntekostnaden att bli mindre och då blir istället amorteringen en större del av kostnaden. Nu ska det sägas att amorteringen kan vara större än räntan även från första början, det beror på hur mycket pengar du har lånat, vilket ränta det är och under hur lång tid du ska betala tillbaka lånet på.

När du tar ett lån med rak amortering, vilket är alternativet till att ta ett annuitetslån, så kommer du hela tiden att minska din skuld i samma hastighet (så länge du betalar av lika mycket varje betalningstillfälle). När du tar ett annuitetslån minskar din skuld inte linjärt på samma sätt eftersom du betalar av ganska lite av själva lånet i början och då framför allt betalar räntan och sedan längre fram betalar av en större del av lånet och bara lite i ränta.

Resultatet blir att ditt lån minskar långsamt i början men sedan minskar betydligt snabbare efter hand. Detta kan oftast betyda att den totala räntekostnaden för ett annuitetslån blir lite högre än för ett lån som betalas tillbaka med rak amortering. På lån som tas under en kortare period är skillnaden dock ganska liten.

Eftersom ett annuitetslån har en bestämd kostnad så kan du endast räkna på kostnaden av denna typ av lån exakt ifall du kör på fast ränta och har en bestämd löptid på lånet. För att kunna räkna ut hur mycket du ska betala vid varje tillfälle måste dessa två variabler vara bestämda redan från början.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Alltomlån hjälper dig hitta - Privatlån eller Bolån

Den här listan innehåller både långivare som erbjuder bolån och privatlån. En del långivare har båda typer av lån och kan då tänkas vara med två gånger. Ifall du vill ha en bra jämförelse av privatlån eller bolån kan du titta in på våra jämförelser och kolla in räntor, villkor och andra avgifter etc.

Privatlån

Freedom FinanceFreedom FinanceBesökLendoLendoBesök
Marginalen BankMarginalen BankBesökSevendaySevendayBesök

Bolån

HandelsbankenHandelsbankenBesökHypotektet BolånHypotektet BolånBesök
LänsförsäkringarLänsförsäkringarBesökMitt BolånMitt BolånBesök
NordeaNordeaBesökSBABSBABBesök
SEBSEBBesökSkandiaSkandiaBesök
SwedbankSwedbankBesök

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Bäst privatlån just nu

1Consector
2.9 - 18.95 %
Låna / Besök
2Freedom Finance
2.95 - 29.5 %
Låna / Besök
3Lendo
2.95 - 29.95 %
Låna / Besök
4Advisa
2.95 - 29.04 %
Låna / Besök
5Axo Finans
2.95 - 24 %
Låna / Besök
6Lendify
2.95 - 17 %
Låna / Besök
7Direkto
2.95 - 29 %
Låna / Besök
Jämför fler långivare som erbjuder privatlån

Hitta ditt privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst