Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Amortering
Betalningsanmärkning
Bolån / Bostadslån
Frågor och svar
Internetlån
Kalkylatorer för lån
Låna 500 - 500 000
Låna med / utan säkerhet
Låna till fordon
Lösa lån
Mikrolån
Mobillån
Privatlån
Räntor
SMSlån
Snabblån
Övrigt om lån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Låna till fritidshus

Det är fullt möjligt för dig som funderar på att köpa ett fritidshus att låna pengar för detta. Lånet är till stora delar likt ett vanligt bolån med några mindre skillnader.

I grund och botten är det samma typ av lån vilket innebär att du har fritidshuset som säkerhet för lånet. Denna del som fritidshuset är  säkerhet för kallas för ett bottenlån och är det mest förmånliga lånet som de  flesta av oss någonsin kommer att ta.

Det som här skiljer ett lån till fritidshus jämfört med ett vanligt bolån är att det är vanligt att man inte får en lika hög belåningsgrad. För vanliga bolån gäller det maximalt 85 % som belåningsgrad medan för lån till fritidshus är det ofta maximalt möjligt med 75 %. Dock är detta inte något som  alltid måste gälla så det kan finnas långivare som erbjuder belåningsgrad hela vägen upp till 85 %.

De återstående 15 - 25 % av kostnaden för bostaden ska därmed betalas genom att man dels lägger in en kontantinsats och ifall man inte har tillräckligt mycket sparade pengar så måste ett topplån tas ut.

Amorteringstiden på lånet kommer du att tillsammans med långivaren avgöra utefter vad som passar er bägge bäst. Om ett topplån behövs kommer amorteringstiden på detta att ligga runt 15 år.

Binda lånet

Du kan på samma sätt som för ett vanligt bolån välja att antingen ha en rörlig ränta (tremånadersränta) eller att binda lånet upp till 10 år. Alltså skiljer det inte här något alls och räntorna kommer också att  ligga på samma nivå.

På samma sätt kan du självklart även dela upp det här med bindningstid. Så ifall du t ex önskar att ha halva lånet med rörlig ränta och resten med bundet är det inga problem. Du och långivaren kommer helt enkelt överens om vad som passar dig bäst.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Få hjälp att jämföra bolån och hitta det bästa lånet

Intresserad av att hitta ett bra och billigt bolån? Genom att ansöka genom MittBolån kan du enkelt jämföra bankernas räntor, avgifter och villkor. Du får en personlig bolånehandläggare som hjälper dig att välja lån och att förhandla om räntan etc. Prova det enkla sättet att skaffa bolån. Det kostar inget!

Gå in och få hjälp med ditt bolån direkt hos MittBolån.

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt bolån

Vi jämför bolån från många banker och långivare. Kolla in senaste bolåneräntorna i vår jämförelse nu.