Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Amortering
Betalningsanmärkning
Bolån / Bostadslån
Frågor och svar
Internetlån
Kalkylatorer för lån
Låna 500 - 500 000
Låna med / utan säkerhet
Låna till fordon
Lösa lån
Mikrolån
Mobillån
Privatlån
Räntor
SMSlån
Snabblån
Övrigt om lån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Bäst privatlån just nu

Välj lånebelopp:

Lägga om lån

Att kolla upp nivåerna på sina lån är alltid viktigt då det kan finnas alternativ som är bättre. När man pratar om att lägga om lån är det allra vanligast att man pratar om bolån men det är inte bara dessa lån som man kan lägga om. Kollar du upp dina möjligheter och kommer fram till att ditt nuvarande lån är det bästa då kan du vara glad för det. Kommer du dock fram till att ditt nuvarande lån inte är det mest fördelaktiga då bör omläggning av lånet övervägas då det går att spara pengar.

Lägga om bolån

Har du ett rörligt bolån och kommer fram till att din långivare inte är det billigast då kan detta normalt läggas om utan extra kostnad. För dina undersökningar med sig att du upptäcker att räntan ett annat bolåneinstitut erbjuder är lägre än ditt lån kan du även ta upp detta med din nuvarande för att se om de går med på att sänka din ränta.

Det är möjligt att den nya långivaren kommer att kräva en ny värdering av bostaden. Det ska dock sägas att detta är vanligast om du vill lägga om ett topplån till bottenlån. Om det är så att bostadspriserna i området inte har ändrats i någon större utsträckning sedan lånet togs är troligen inte en värdering nödvändig. Långivaren betalar normalt kostnaden för värderingen.

Vill du öka lånets totala mängd kommer det krävas ett pantbrev. Ett sådant kostar pengar något som du själv får betala.

Lägga om andra lån

Det är som sagt var inte bara bolån som man kan lägga om. Det finns nämligen många olika räntenivåer på andra mindre lån. Det är t ex ofta mycket dyrare att lån 10 000 kr från fem olika ställen än vad det är att låna 50 000 kr från ett och samma ställe. Vidare är kredit som är tagna på vitvaror, elektronik och annat liknande oftast mycket dyrare.

Kan du då lägga om dina många dyra lån till ett billigare finns det väldigt mycket pengar att spara på detta. Det kan handla om flera tusen kronor varje månad om du har många lån.

Du kan självklart också kolla upp ditt lån är det bästa och byta det mot ett eventuellt billigare även om du bara har ett lån.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Alltomlån hjälper dig att hitta ett lån

Här kan du snabbt och enkelt jämföra privatlån. Billiga lån med längre ränta och längre återbetalningstid. Du kan jämföra många långivare och även filtrera på lån med betalningsanmärkning samt välja löptid och lånebelopp. Vill du kunna specificera mer? Besök vår stora jämförelse av privatlån och konsumtionslån.

Topp 10 långivare som erbjuder Privatlån / Blancolån


Aktivera filter för att endast visa långivare som passar dig:
Aktiva filter:
Du jämför just nu långivare som lånar ut alla lånebelopp.
Jämförelsen är sorterad på lägst ränta.

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst