Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Amortering
Betalningsanmärkning
Bolån / Bostadslån
Frågor och svar
Internetlån
Kalkylatorer för lån
Låna 500 - 500 000
Låna med / utan säkerhet
Låna till fordon
Lösa lån
Mikrolån
Mobillån
Privatlån
Räntor
SMSlån
Snabblån
Övrigt om lån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Bostadslån utan kontantinsats

Bostadslån är det största lånet som de allra flesta någonsin kommer att skaffa och det för med sig att det blir en stor belastning på ekonomin. Det vanligaste är att du som låntagare måste betala en kontantinsats på minst 10 % av den totala lånesumman. Detta är något som många därför vill slippa. Det finns heller ingen lag som säger att bankerna måste ta ut en kontantinsats för bostadslån.

Dock kan detta vara mycket svårt att komma undan då bankerna normalt kräver en kontantinsats för ett bolån så som vi tidigare har sagt. Din chans att få ett bottenlån som täcker hela kostnaden är oftast bara att bostaden som du köper är så billig att kostnaden ligger långt under vad den är värderad till. Detta kan föra med sig att banken tycker att det är säkert att erbjuda ett bottenlån som täcker hela summan. Annars är standard att man maximalt erbjuder 85 % som belåningsgrad.

Det andra alternativet är att du har ett sådant bra keditbetyg plus att huspriset är så lågt att banken tycker att det inte är någon risk att låna ut hela summan till dig. Du får då räkna med att inte få ett bottenlån som täcker hela summan utan att du får låna de återstående 15 % i form av lån utan säkerhet. Dessa är dyrare men kanske är det bara det val du har.

Räkna dock inte med att få ett bostadslån utan kontantinsats utan det är bättre att du planerar ekonomin på ett sådant vis att du får råd till det. Även om det då tar en del tid att spara ihop pengarna som krävs.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Få hjälp att jämföra bolån och hitta det bästa lånet

Intresserad av att hitta ett bra och billigt bolån? Genom att ansöka genom MittBolån kan du enkelt jämföra bankernas räntor, avgifter och villkor. Du får en personlig bolånehandläggare som hjälper dig att välja lån och att förhandla om räntan etc. Prova det enkla sättet att skaffa bolån. Det kostar inget!

Gå in och få hjälp med ditt bolån direkt hos MittBolån.

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt bolån

Vi jämför bolån från många banker och långivare. Kolla in senaste bolåneräntorna i vår jämförelse nu.