Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Betalningsföreläggande

Betalar man inte en skuld efter det att inkassokrav har kommit kan fordringsägaren eller inkassoföretaget kontakta Kronofogdemyndigheten och hos dem ansöka om ett betalningsföreläggande.

Beslutar Kronofogden att utfärda ett betalningsföreläggande betyder detta att de har beslutat att du är skyldig att betala tillbaka det du har krävts på. Sen är detta inte alls samma sak som att skulden har fastställts.

Kronofogden kommer att skicka ut ett brev till dig som innehåller vilken summa det är du ska betala. Har du pengar att betala skulden med går detta fortfarande att göra utan problem. Har du gjort detta ska du ta kontakt med Kronofogden och meddela att du har betalat och därmed bestrida kravet. Bestrida gör man på den grunden att beloppet är felaktigt och detta är viktigt att göra så snabbt som bara möjligt.

Läs vidare i nästa steg - Invändning.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst