Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Dröjsmålsränta

Dröjsmålsränta - Betalar du inte en skuld i tid finns det risk att du åker på något som brukar kallas för dröjsmålsränta. Det är helt en ränta på din obetalda skuld. Skillnaden mellan detta och vanlig ränta är att dröjsmålsräntan är högre och att man bara betalar den om en inbetalning av något skäl skulle utebli. Detta gäller inte bara lån utan även vanliga räkningar etc. 

Om du vill undvika dröjsmålsränta gäller det helt enkelt att betala skulderna i tid. Det är klart onödigt att dra på sig extra kostnader i form av exempelvis dröjsmålsränta då det blir en massa extra pengar att betala som man hade kunnat undvika. 

Om man har ont om pengar från början blir det inte bättre med ytterligare utgifter och om man inte betalar detta heller så läggs skulden ovanpå den ursprungliga skulden och du får betala ränta på detta belopp. Det kan snabbt bli en klart större skuld än du först hade, vilket gör att man ogärna ska låta dröjsmålsräntan ticka på.

Vill du läsa mer om dröjsmålsränta kan du göra det i vår artikel om just detta.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt SMSlån


Välj löptid
Ålder (Minst 18 år)
Betalningsanmärkning

Hitta ditt privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst