Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Amortering
Betalningsanmärkning
Bolån / Bostadslån
Frågor och svar
Internetlån
Kalkylatorer för lån
Låna 500 - 500 000
Låna med / utan säkerhet
Låna till fordon
Lösa lån
Mikrolån
Mobillån
Privatlån
Räntor
SMSlån
Snabblån
Övrigt om lån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Låna på hus

Äger du ett hus att låna på detta vara ett alternativ om du  behöver få fram pengar till något. Det kan vara allt från att betala en resa,  köpa bil eller till att renovera. Oavsett vad pengarna ska gå till är detta med största säkerhet det bästa alternativet om du önskar låna mer pengar. Dock är  det vissa saker som måste uppfyllas för att det ska vara en möjlighet.

För det första måste du självklart äga ett hus som kan  användas som säkerhet för lånet. Vidare får belåningsgraden på denna bostad  inte vara för hög. För tillfället har bankerna ett krav som säger att en bostad  inte kan belånas till mer än 85 % av värdet. Alltså måste det finnas utrymme  under detta för det tänka lånet.

Detta för med sig att det oftast är personer som ägt ett hus  under ett antal år och har hunnit amortera hela eller delar av skulden som kan  utnyttja denna möjlighet.

Självklart måste ekonomin i övrigt vara i god kondition för  att en bank ska acceptera en låneansökan. Om det är fallet så finns det ett  antal stora fördelar med att låna pengar på detta viset. Det är nämligen oftast  enklare att bli godkänd då det finns säkerhet bakom lånet vilket är positivt i  långivarens ögon. Sen den största fördelen av alla är att även ifall du väljer  att köpa en bil eller bara använda pengarna till vanlig konsumtion är det ett  bolån som du skaffar. Bolån som normalt har den klart lägsta räntan av alla lån  vi privatpersoner har möjlighet att söka.

Har du lån sedan tidigare på huset är det samma långivare  som du måste vända dig till då det bara är en långivare i taget som du kan ha  bolån hos. Därmed har du ingen möjlighet att välja den långivaren som har lägst  ränta, även om det ofta inte är så stor skillnad mellan de olika långivarna.  Har du inget lån på bostaden sedan tidigare är det fritt fram att välja mellan  alla långivare.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Få hjälp att jämföra bolån och hitta det bästa lånet

Intresserad av att hitta ett bra och billigt bolån? Genom att ansöka genom MittBolån kan du enkelt jämföra bankernas räntor, avgifter och villkor. Du får en personlig bolånehandläggare som hjälper dig att välja lån och att förhandla om räntan etc. Prova det enkla sättet att skaffa bolån. Det kostar inget!

Gå in och få hjälp med ditt bolån direkt hos MittBolån.

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt bolån

Vi jämför bolån från många banker och långivare. Kolla in senaste bolåneräntorna i vår jämförelse nu.