Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Amortering
Betalningsanmärkning
Bolån / Bostadslån
Frågor och svar
Internetlån
Kalkylatorer för lån
Låna 500 - 500 000
Låna med / utan säkerhet
Låna till fordon
Lösa lån
Mikrolån
Mobillån
Privatlån
Räntor
SMSlån
Snabblån
Övrigt om lån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Hypotekslån

Hypotekslån är ett annat ord för att beskriva ett bottenlån. Detta innebär att ett hypotekslån är den billigaste formen av lån som du normalt kan skaffa.

Det kan t ex vara bra att skaffa ett hypotekslån även för andra saker än att köpa ett hus / lägenhet. Kanske är det så att du ska köpa en bil och för att finansiera det vill du ta ett så billigt lån som möjligt. Då är det ett väldigt bra tips att kolla med långivaren om du kan belåna ditt hus för att på den vägen få det allra billigaste lånet som bara är möjligt.

Alltså måste du redan äga en bostad som inte är fullt belånad ifall du ska kunna göra detta, alternativt inte belånad alls. Har du lån sedan tidigare måste du vända dig till samma långivare och kolla ifall de kan tänkas sig att låna ut mer pengar. Om bostaden har ökat i värde sedan den köptes eller du har amorterat av en del på lånet brukar det finnas sådana möjligheter. Om du inte har bostaden alls belånad kan du vända dig till vilken långivare som helst där det erbjuds bolån.

Att ett hypotekslån blir det billigaste lånet som kan kan ansöka om har till stor del att göra med att det är ett lån med säkerhet. Detta är något trevligt för dig som låntagare då kostnaderna blir betydligt mindre för dig när du tar ett hypotekslån.

För att få ytterligare info om hypotekslån föreslår vi att du tittar på vår sida om bottenlån som förklarar lite mer ingående om hypotekslån. Du kan även där hitta bra och nyttiga länkar att använda dig utav.

Mer info om Hypoteks / Bottenlån.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Få hjälp att jämföra bolån och hitta det bästa lånet

Intresserad av att hitta ett bra och billigt bolån? Genom att ansöka genom MittBolån kan du enkelt jämföra bankernas räntor, avgifter och villkor. Du får en personlig bolånehandläggare som hjälper dig att välja lån och att förhandla om räntan etc. Prova det enkla sättet att skaffa bolån. Det kostar inget!

Gå in och få hjälp med ditt bolån direkt hos MittBolån.

Alltomlån hjälper dig att hitta - Hypotekslån

Här hittar du banker och långivare som har bolån. Du kan se rörlig ränta (3 månader) och även bunden ränta för 1, 3 och 5 år. Långivarna är sorterade på lägst ränta för 3 år bundet bolån. Vill du ha mer information och fler räntor kan du kolla in vår stora jämförelse av bolån / bostadslån.

Surfar du i mobilen? Vänd skärmen på sidan för att se fler kolumner m. info!
Långivare 3 mån 1 år 3 år 5 år
Svea EkonomiSvea Ekonomi3.95 %---
Hypotektet BolånHypotektet Bolån1.28 %1.35 %1.4 %1.76 %
SBABSBAB1.74 %1.74 %1.89 %2.31 %
Mitt BolånMitt Bolån1.74 %1.74 %1.89 %2.31 %
SwedbankSwedbank2.25 %2.25 %1.95 %2.3 %
SEBSEB2.05 %2.05 %1.95 %2.3 %
HandelsbankenHandelsbanken2.05 %2.05 %1.95 %2.3 %
LänsförsäkringarLänsförsäkringar2.23 %2.19 %1.95 %2.3 %
NordeaNordea1.89 %1.99 %1.99 %2.29 %
SkandiaSkandia2 %2 %2.09 %2.49 %

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt bolån

Vi jämför bolån från många banker och långivare. Kolla in senaste bolåneräntorna i vår jämförelse nu.