Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Amortering
Betalningsanmärkning
Bolån / Bostadslån
Frågor och svar
Internetlån
Kalkylatorer för lån
Låna 500 - 500 000
Låna med / utan säkerhet
Låna till fordon
Lösa lån
Mikrolån
Mobillån
Privatlån
Räntor
SMSlån
Snabblån
Övrigt om lån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Byggnadslån

Ett byggnadslån är en version av bolån som man kan använda sig utav om man t ex har tänkt att bygga om något i hemmet. Tidigare innan denna låntyp dök upp var man tvungen att gissa exakt vad det skulle kosta att utföra ombyggnaden. Detta är ju något som är notoriskt svårt att uppskatta. Det är då här som byggnadslånet kommer in och hjälper till.

Tar man ett byggnadslån kan man istället ta ut pengar löpande under tiden som man håller på att bygga om. När sedan byggnationen är klar räknas hela lånet ihop och går i ett vanligt bolån. Hade man tagit ett vanligt bolån direkt på 1 miljon och ändringarna bara kostade 750 000 kr hade man haft pengar som skulle antingen betalas tillbaka direkt eller ett lån som varit större än vad som behövts. Med ett byggnadslån slipper man detta då du i slutändan bara kommer att ha tagit ett lån på 750 000 kr. Självklart finns det en maxgräns för hur stort lånet kan vara som du och din långivare kommer överens om.

Ett byggnadslån finns därmed enbart under den tiden som själva konstruktionen tar. Efter det blir det ett bolån med huset som säkerhet. Så om du ska bygga om och behöver låna pengar kan detta vara ett intressant alternativ.

Byggnadslån är ett av de där lånorden som används till flera olika saker beroende på vem man frågan. Vi här använder det i huvudsak för någon form av ombyggnation av ett boende som du redan äger. Andra använder byggnadslån när de talar om ett lån för att bygga ett helt nytt hus. Här talar vi då istället om byggnadskreditiv som du kan läsa mer om ifall du följer länken här innan.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Få hjälp att jämföra bolån och hitta det bästa lånet

Intresserad av att hitta ett bra och billigt bolån? Genom att ansöka genom MittBolån kan du enkelt jämföra bankernas räntor, avgifter och villkor. Du får en personlig bolånehandläggare som hjälper dig att välja lån och att förhandla om räntan etc. Prova det enkla sättet att skaffa bolån. Det kostar inget!

Gå in och få hjälp med ditt bolån direkt hos MittBolån.

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt bolån

Vi jämför bolån från många banker och långivare. Kolla in senaste bolåneräntorna i vår jämförelse nu.