Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Amortering
Betalningsanmärkning
Bolån / Bostadslån
Frågor och svar
Internetlån
Kalkylatorer för lån
Låna 500 - 500 000
Låna med / utan säkerhet
Låna till fordon
Lösa lån
Mikrolån
Mobillån
Privatlån
Räntor
SMSlån
Snabblån
Övrigt om lån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Bostadslån betalningsanmärkning

Ett ta ett bostadslån är ofta ett väldigt stort och viktig steg i livet. Normalt tas detta lån ju när det är en flytt till något nytt. Är det dock så att du har en eller flera betalningsanmärkningar registrerade på dig finns det risk att detta kan påverka möjligheterna att bli godkänd vid en bostadslånesansökan.

Här ska vi förklara hur det funkar att skaffa ett bostadslån trots betalningsanmärkning för du ska inte vara allt för orolig. Har du nämligen bra ordning på din ekonomi i övrigt ska det inte vara några större problem att bli godkänd.

Speciella utlånare

I Sverige finns det nästan en halv miljon personer som har betalningsanmärkningar. Detta gör att det också finns en stor marknad för låneinstitut att ge sig in på. En betalningsanmärkning behöver ju inte innebära att personen har dålig ekonomi då de t ex kan uppkomma efter slarv. Har de uppkommit pga ekonomiska svårigheter finns det även stora möjligheter att dessa problemen har löst när ansökan skickas in. En betalningsanmärkning finns ju registrerad i tre år vilket är en lång tid.

Låneinstituten som godkänner att folk söker bostadslån med betalningsanmärkning har just kommit på detta. Generellt kan man säga att det är lite nyare aktörer som erbjuder denna form av lån. De gamla klassiska bankerna säger nästan alltid nej till bostadslån för personer med betalningsanmärkning.

Varför lånar de ut?

Den stora fördelen du har när du ska söka ett bostadslån trots en betalningsanmärkning är att det just är ett bolån som ansökan rör. Detta är ju ett lån som har bostaden som säkerhet vilket innebär att låneinstitutet har en mycket större trygghet vid utlåning. Skulle du inte klara av återbetalningarna kan de kräva att bostaden säljs för att betala tillbaka lånet vilket gör att de känner sig säkrare på att få tillbaka sina pengar. Och om det är mindre risk för långivaren blir det normalt så att du som låntagare får bättre villkor och större möjlighet att bli godkänd.

En sak som man ska ha koll på är att även om dessa långivare lånar ut pengar till dig som har betalningsanmärkningar så för anmärkningen med sig något negativt. Det är en större risk att låna ut då en anmärkning är något negativt. Detta gör att du ofta får betala en något högre ränta för ditt lån.

Bottenlån

Den delen av bostadslånet som är förhållandevis enkel att bli godkänd för är bottenlånet. Detta är den delen som huset står som säkerhet för. Resterande del av köpesumman måste du antingen betala kontant eller skaffa andra lån för att täcka. Detta kan vara lite svårare men om du har bra ordning på ekonomin ska det troligtvis inte medföra allt för stora problem. Bottenlånet kan som mest uppgå till 85 % av värdet.

Vilka lånar ut pengar?

Lite längre ner på denna sida hittar du förslag på låneinstitut som erbjuder dig att söka bostadslån även om det finns aktiva betalningsanmärkningar. Sen kan vi ju självklart inte garantera att du blir godkänd vid en ansökan, det vi vet är att detta är några av dina bästa alternativ.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Få hjälp att jämföra bolån och hitta det bästa lånet

Intresserad av att hitta ett bra och billigt bolån? Genom att ansöka genom MittBolån kan du enkelt jämföra bankernas räntor, avgifter och villkor. Du får en personlig bolånehandläggare som hjälper dig att välja lån och att förhandla om räntan etc. Prova det enkla sättet att skaffa bolån. Det kostar inget!

Gå in och få hjälp med ditt bolån direkt hos MittBolån.

Alltomlån hjälper dig hitta lån med betalningsanmärkning

Här kan du snabbt och enkelt jämföra lån som du kan ta trots betalningsanmärkning. Långivarna här tillåter en eller flera aktiva anmärkningar, men du måste givetvis ha godkänd ekonomi i övrigt. Du kan jämföra många långivare och även filtrera på olika saker, samt välja löptid och lånebelopp. Vill du kunna specificera mer? Besök vår stora jämförelse av privatlån och konsumtionslån.

Topp 10 långivare som erbjuder Privatlån / Blancolån


Aktivera filter för att endast visa långivare som passar dig:
Aktiva filter:
Du jämför just nu långivare som lånar ut alla lånebelopp.
Jämförelsen är sorterad på lägst ränta.

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt bolån

Vi jämför bolån från många banker och långivare. Kolla in senaste bolåneräntorna i vår jämförelse nu.