Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Amortering
Betalningsanmärkning
Bolån / Bostadslån
Frågor och svar
Internetlån
Kalkylatorer för lån
Låna 500 - 500 000
Låna med / utan säkerhet
Låna till fordon
Lösa lån
Mikrolån
Mobillån
Privatlån
Räntor
SMSlån
Snabblån
Övrigt om lån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Billiga bolån

När man letar efter bolån är det ju ganska självklart att man letar efter billiga bolån, för vem vill betala mer än nödvändigt för ett bolån. Att hitta det bolån som totalt blir billigast och bäst för dig är dock inte alltid superenkelt eftersom det är olika faktorer som spelar in.

Här ska vi gå igenom lite olika saker som kan påverka priset på ditt bolån och som avgör ifall du kan få ett billigt lån eller ej. Några saker är lite lättare att påverka och några inte riktigt lika lätta, men för den som har bra koll och som lägger lite energi på att hitta billiga bolån brukar det gå att skaffa ett bra lån.

Vad ska man tänka på när man letar efter billiga bolån?

Det första du ska undersöka är vilken ränta banken erbjuder. En lägre ränta är något som självklart kommer att påverka lånet och göra det billigare. En låg ränta är ett stort steg närmare ett billigt bolån och långivarna konkurrerar gärna med varandra genom att försöka erbjuda bra bolåneräntor.

Dock är det inte räntan som styr allt. Ett bolån är uppdelad i olika delar. Ett bottenlån där du har huset som säkerhet. Bottenlånet är den billigaste delen av lånet. Utöver detta tillkommer det vanligen ett topplån som är ett lån utan säkerhet och därmed är ett dyrare lån att ta.

Hur stor del av lånet som du får ta som bottenlån skiljer mellan bankerna. Därför är det viktigt att veta vad de olika bankerna säger när det kommer till bottenlån då det kan påverka ordentligt när du vill ha det billiga bolånet. Att lyckas få en större del som bottenlån och bara behöva ta ett mindre (eller inget) topplån kan vara det som gör ditt lån billigt.

Att förhandla om bolån

Ett bra tips är att förhandla om bolånet med din bank. Det går ofta att pruta en del på priset och få ner räntan en del. Detta går speciellt bra om du har en bra ekonomi och kan komma med några konkreta argument till att du är en bra låntagare.

Man ska inte vara rädd för att förhandla och att säga till banken att man mycket väl kan byta till en annan långivare ifall det finns bättre villkor att hämta där. I dagsläget finns det en ganska stor marknad för bolån och det handlar om mycket pengar, så de flesta vill gärna behålla sina kunder eller locka in nya.

Läs mer om att förhandla om bolånet.

Val av ränta

Vilken typ av ränta du väljer kommer att påverka om ett bolån är billigt eller ej. Ibland blir det ett billigare bolån om du har fast ränta och ibland blir det billigare om du har en rörlig ränta. Vad som är rätt här går inte att säga i förväg utan är något som du själv måste fundera på. Det ska dock sägas att rent historiskt så brukar rörlig ränta vara billigast.

Priserna varierar dock hela tiden. Detta innebär att banken som erbjöd lägst ränta för ett tag sedan inte med automatik behöver vara det bästa alternativet just nu. Det är därför bra att hålla koll på aktuella bolåneräntor och se så att det inte blivit några stora förändringar.

Du kan gå in på vår sida där vi jämför bolån för att på detta vis få en liten uppfattning om vad det kostar att ta ett bolån. Vi jämför bolån.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Få hjälp att jämföra bolån och hitta det bästa lånet

Intresserad av att hitta ett bra och billigt bolån? Genom att ansöka genom MittBolån kan du enkelt jämföra bankernas räntor, avgifter och villkor. Du får en personlig bolånehandläggare som hjälper dig att välja lån och att förhandla om räntan etc. Prova det enkla sättet att skaffa bolån. Det kostar inget!

Gå in och få hjälp med ditt bolån direkt hos MittBolån.

Alltomlån hjälper dig att hitta - Billiga bolån

Här hittar du banker och långivare som har bolån. Du kan se rörlig ränta (3 månader) och även bunden ränta för 1, 3 och 5 år. Långivarna är sorterade på lägst ränta för 3 år bundet bolån. Vill du ha mer information och fler räntor kan du kolla in vår stora jämförelse av bolån / bostadslån.

Surfar du i mobilen? Vänd skärmen på sidan för att se fler kolumner m. info!
Långivare 3 mån 1 år 3 år 5 år
Svea EkonomiSvea Ekonomi3.95 %---
Hypotektet BolånHypotektet Bolån1.28 %1.35 %1.4 %1.76 %
SBABSBAB1.74 %1.74 %1.89 %2.31 %
Mitt BolånMitt Bolån1.74 %1.74 %1.89 %2.31 %
SwedbankSwedbank2.25 %2.25 %1.95 %2.3 %
SEBSEB2.05 %2.05 %1.95 %2.3 %
HandelsbankenHandelsbanken2.05 %2.05 %1.95 %2.3 %
LänsförsäkringarLänsförsäkringar2.23 %2.19 %1.95 %2.3 %
NordeaNordea1.89 %1.99 %1.99 %2.29 %
SkandiaSkandia2 %2 %2.09 %2.49 %

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt bolån

Vi jämför bolån från många banker och långivare. Kolla in senaste bolåneräntorna i vår jämförelse nu.