SMSlån är alltid ett populärt ämne att diskutera. Många har väldigt bestämda åsikter rörande denna fråga. Vi på Alltomlån har många som besöker våra sidor med information om just denna typ av lån. Det är därför lite intressant att titta på de siffrorna som SMS Pengar Norden AB har valt att offentliggöra.
Detta är statistik som grundar på de ansökningar som företaget fick in under november 2010. Under denna period fick företaget in 1 930 ansökningar av vilka 1 526 kom att godkännas och betalas ut.
T ex lånade de ut pengar till 70 personer under november som hade betalningsanmärkningar. Detta är en mycket liten del av alla 1 526 lån som de betalade ut. Kanske kan man dra som lärdom av detta att det inte alls är så många som lånar trots att de har betalningsanmärkningar som det ibland kan låta i media.
Viktigt att komma ihåg är att SMS pengar är ett av ganska få företag som inte nekar denna typ av ansökningar per automatik. Vilket gör det rimligt att anta att statistiken ser liknande ut för andra långivare. Sen ska det sägas att detta bara är en gissning från min sida då det inte är vanligt med offentliggörande av statistik på detta sätt.
När kommer ansökningarna in på dagen?
Som man kan se enligt staplarna här ovan så kommer de flesta ansökningarna in under förmiddagen. Sen trappar det av under dagen för att ha en liten peak under den sena eftermiddagen. Dock slutar inte ansökningarna att komma in för det utan de fortsätter att trilla in fram till ganska sent på kvällen.
Det går även här ovan att se när pengarna betalas ut till kunderna. Här blir det en ganska naturlig peak på morgonen då ansökningar som kommit in sent inte betalas ut innan morgonen efter.
Vilka lånar?
Det framhävs ofta att det är ungdomar som tar SMSlån. Detta är något som statistiken från SMS pengar inte visar på. Den genomsnittlige låntagare är 40,2 år gammal. Årsinkomsten ligger på cirka 205 000 kr i snitt. Det är ganska jämnt mellan könen när det gäller ansökningarna. Männen står för 52 % och kvinnorna därmed för 48 %.
Sammanfattning
Nu är detta ju bara statistik från ett företag under en månad. Men man kan iaf se lite intressanta saker som t ex att låntagarna är förhållandevis äldre än vad man tidigare kunnat tro. Sedan visar det ju sig också att de som ansöker om ett lån inte är de med allra högst inkomst, vilket nog var väntat. Andra slutsatser överlåter jag nog till er att dra.