Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Amortering
Betalningsanmärkning
Bolån / Bostadslån
Frågor och svar
Internetlån
Kalkylatorer för lån
Låna 500 - 500 000
Låna med / utan säkerhet
Låna till fordon
Lösa lån
Mikrolån
Mobillån
Privatlån
Räntor
SMSlån
Snabblån
Övrigt om lån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Bäst privatlån just nu

1Consector
2.9 - 18.95 %
Låna / Besök
2Freedom Finance
2.95 - 29.5 %
Låna / Besök
3Lendo
2.95 - 29.95 %
Låna / Besök
Jämför fler långivare som erbjuder privatlån
Smslån / snabblån är en högkostnadskredit. Kan du inte betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. Kontakta budget- och skuldrådgivningen i din kommun för stöd. Kontaktuppgifter hittar du på hallåkonsument.se.

Låna pengar online

För i tiden kunde man bara låna pengar antingen direkt på bankkontoret, sedan la de även till att man kunde ringa dem för att låna pengar. Numera har bankerna gått ett steg längre och erbjuder även folk att låna pengar online.

Här ska vi lite snabbt förklara hur det går till att ansöka om lite olika typer av lån online.

Låna pengar online – Mikrolån / SMSlån

Att ansöka om ett mikrolån på nätet är en ganska enkel affär. Det första du ska göra som med alla andra lån är att jämföra priserna hos de olika låneinstituten. När du väl har gjort det går du in på den önskade långivarens hemsida och där letar upp det formuläret som de använder för att låta folk låna pengar online.

I detta formulär fyller du i grundläggande information om dig själv och lånet som du vill söka. Banken använder detta för att bestämma om du får låna pengar online eller ej. Det som skiljer mikrolån från andra lån när du ansöker om dem på nätet är att du ofta behöver en ansökningskod. Denna ansökningskod får du genom att skicka ett SMS till långivaren.

Efter det att du har skickat in ditt formulär kan du räkna med att få ett svar snabbt om du får låna pengar online eller ej. Får du det kan du även räkna med att pengar betalas ut snabbt till ditt önskade konto.

Låna pengar online – Privatlån

De första stegen för en privatlånsansökan är likadan som den är för ett mikrolån. Det som här skiljer är att banken ofta bara preliminärt godkänna din ansökan efter det att du skickat in formuläret. De kommer att skicka ut ett skuldbrev till dig som de vill att du ska skriva under. Detta brev postar du sedan till banken som då kommer att ta ett slutligt beslut om du får låna pengar online eller ej.

Godkänner de din ansökan kan du räkna med att få pengarna från ditt privatlån insatta på ditt konto inom ett par dagar efter godkänd ansökan.

Låna pengar online – Bolån

Det första du gör när du ska söka ett bolån online är att ansöka om lånelöfte. Detta lånelöfte använder du dig sedan av när du letar hus. Det är viktigt att komma ihåg att huset normalt måste köpas genom en mäklare.

Hittar du sedan ditt hus kompletterar du ditt lånelöfte med information om det tänkta husköpet och skickar in det. Banken kommer då att göra en egen bedömning om huset är värt tillräckligt mycket för att kunna stå som säkerhet för lånet.

Du skickar sedan in en kopia på det underskrivna köpeavtalet till långivaren. De kommer då att skicka papper om lånet tillbaka till dig som du skriver under. Underskriften gäller här som en bekräftelse på att du verklige vill låna pengar.

Låna pengar online – Sammanfattning

Tyvärr är det inte så enkelt att alla låneinstitut använder sig av samma typer av lånprocesser. Därför är det inte säkert att stegen som vi lite snabbt beskrivit här stämmer överens exakt med hur din önskade bank gör. Dock ger dig ovanstående information en bra grund för att förstå hur det normalt fungerar.

Internet är ett smidigt hjälpmedel när du vill låna pengar, vare sig du ansöker om lånet direkt online eller om du bara letar information, jämför priser och kollar upp villkor. Att ansöka om ett lån direkt på Internet brukar dock vara väldigt smidigt.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Alltomlån hjälper dig hitta - Privatlån eller Bolån

Den här listan innehåller både långivare som erbjuder bolån och privatlån. En del långivare har båda typer av lån och kan då tänkas vara med två gånger. Ifall du vill ha en bra jämförelse av privatlån eller bolån kan du titta in på våra jämförelser och kolla in räntor, villkor och andra avgifter etc.

Privatlån

Freedom FinanceFreedom FinanceBesökLendoLendoBesök
Marginalen BankMarginalen BankBesökSevendaySevendayBesök

Bolån

HandelsbankenHandelsbankenBesökHypotektet BolånHypotektet BolånBesök
LänsförsäkringarLänsförsäkringarBesökMitt BolånMitt BolånBesök
NordeaNordeaBesökSBABSBABBesök
SEBSEBBesökSkandiaSkandiaBesök
SwedbankSwedbankBesök

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Bäst privatlån just nu

1Consector
2.9 - 18.95 %
Låna / Besök
2Freedom Finance
2.95 - 29.5 %
Låna / Besök
3Lendo
2.95 - 29.95 %
Låna / Besök
4Advisa
2.95 - 29.04 %
Låna / Besök
5Axo Finans
2.95 - 24 %
Låna / Besök
6Lendify
2.95 - 17 %
Låna / Besök
7Direkto
2.95 - 29 %
Låna / Besök
Jämför fler långivare som erbjuder privatlån

Hitta ditt SMSlån

Välj lånebelopp
Välj löptid (dagar)
Ålder (Minst 18 år)
Betalningsanmärkning