Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Amortering
Betalningsanmärkning
Bolån / Bostadslån
Frågor och svar
Internetlån
Kalkylatorer för lån
Låna 500 - 500 000
Låna med / utan säkerhet
Låna till fordon
Lösa lån
Mikrolån
Mobillån
Privatlån
Räntor
SMSlån
Snabblån
Övrigt om lån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Bäst privatlån just nu

1Consector
2.9 - 18.95 %
Låna / Besök
2Freedom Finance
2.95 - 29.5 %
Låna / Besök
3Lendo
2.95 - 29.95 %
Låna / Besök
Jämför fler långivare som erbjuder privatlån

Säkerhet och betalningsanmärkning

Att låna pengar när man har en eller flera betalningsanmärkningar kan vara ett problem. Detta då många långivare automatiskt säger nej till ansökningar från personer som har betalningsanmärkningar. De anser nämligen att en person med betalningsanmärkningar inte har en tillräckligt bra ekonomi för att de ska vilja låna ut några pengar.

Men är det så att man verkligen vill låna pengar är det bra att veta dina chanser ökar väldigt mycket att få ett lån om det är frågan om lån där något står som säkerhet.

Är det rätt att låna?

Det är viktigt att du funderar igenom din ekonomi innan lånet söks så att du vet att du har en privatekonomi som klarar av att betala tillbaka pengarna i rätt tid. Ofta kan en betalningsanmärkning vara är ett tecken på att ekonomin inte är i full ordning och ifall så är fallet kanske ett lån inte är den bästa lösningen. Samtidigt kan ekonomin faktiskt vara god även trots betalningsanmärkningar och då finns det inget som hindrar dig (utöver att du måste hitta en långivare som godkänner dig).

Det centrala är att du alltid tänker igenom om det är rätt att låna eller ej innan du går vidare och ansöker om ett lån. Kanske behöver du låna pengar för att samla flera dyrare krediter till ett billigare lån. Vill du samla lånen är det ofta bra att ta ett lån med säkerhet då räntan oftast är lägre på dem. Detta kan vara ett bra sätt att minska sina månadskostnader. Dock krävs det då att du redan äger något som kan erbjudas som säkerhet och där det finns utrymme att belåna på. Vanligtvis är detta då frågan om en bostad.

Lån med säkerhet

Ett lån med säkerhet är ett lån där du erbjuder långivaren något som de kan ta tillbaka om du inte skulle ha pengar att betala tillbaka. Huslån / bolån är ett väldigt bra exempel på denna typ av lån. Eftersom du kan erbjuda något i säkerhet blir risken mycket mindre för långivaren och därför är det mycket lättare för dig att få låna även om du har en betalningsanmärkning.

Säkerhet i form av medsökande

Även om den här artiklen huvudsakligen handlar om lån med säkerhet och hur dessa går ihop med betalningsanmärkningar så är det även värt att nämna en lite annan typ av säkerhet, nämligen medsökande eller borgensman.

En medsökande är någon som söker ett lån tillsammans med dig och som delar ansvaret med dig så att ifall du inte klarar av att betala av lånet så får den andra personen göra det istället. En borgensman är någon som går i god för dig och din ekonomi och kan bli tvingad att betala tillbaka lånet åt dig, precis på samma sätt. Dessa två är mer eller mindre samma sak.

En medsökande är ett slags säkerhet för den långivare du vill låna hos. Det är helt enkelt en andra chans att få tillbaka pengarna även om låntagaren skulle ha ekonomiska problem. En medsökande leder till större säkerhet och ger dig möjlighet att låna när du kanske annars inte skulle kunna ta ett lån. Du får även möjlighet till bättre ränta och villkor i vissa fall.

Ifall du har lite svårt att få lån rekommenderas ofta en medsökande. Då ökar dina chanser och du kanske kan få låna även trots betalningsanmärkning. Det är dock långt ifrån säkert. Det finns även krav på din medsökande gällande inkomst och sådant.

Långivare som erbjuder lån trots betalningsanmärkning

Även om det är lättare att få låna pengar trots betalningsanmärkning när du kan erbjuda något som säkerhet är det inte speciellt många långivare som går med på att låna ut pengar.

Lite längre ner på denna sida kan du hitta en liten lista med långivare som erbjuder sina kunder att ta bolån trots betalningsanmärkningar. Detta då det är den vanligaste formen tillsammans med billån som har säkerhet.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Alltomlån hjälper dig hitta - Bostadslån trots betalningsanmärkning

 • Freedom Finance

  Freedom Finance är ett mycket bra alternativ för dig som vill söka ett bostadslån trots en betalningsanmärkning. De har nämligen tagit fram ett lån som speciellt inriktar sig på detta.

  Villkor för bostadslån trots betalningsanmärkning hos Freedom Finance
  - Upp till 85 % av lånet som bottenlån.
  - Betalningsanmärkningar behöver inte vara ett hinder.
  - Valen på bindningstider är 3 månader, 1, 2, 3, 4, 5, 7 eller 10 år.
  - Amorteringstid 5-40 år men även korttidslån.
  - Räntan sätt individbaserat.
 • Bluestep

  Bluestep är ett annat alternativ för dig som har en eller flera betalningsanmärkningar. Själva säger de att de säger ja till fler ansökningar än andra.

  Villkor för att få ett bostadslån trots betalningsanmärkning hos Bluestep
  - Upp till 85 % av lånet som bottenlån.
  - Ansökningar från personer med betalningsanmärkningar accepteras.
  - Kan välja ett amorteringsfritt lån.
  - Vid kreditbedömning bedöms framtida betalningsförmåga inte historiken.
  - Räntan sätt från person till person beroende på återbetalningsförmågan.

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Bäst privatlån just nu

1Consector
2.9 - 18.95 %
Låna / Besök
2Freedom Finance
2.95 - 29.5 %
Låna / Besök
3Lendo
2.95 - 29.95 %
Låna / Besök
4Advisa
2.95 - 29.04 %
Låna / Besök
5Axo Finans
2.95 - 24 %
Låna / Besök
6Lendify
2.95 - 17 %
Låna / Besök
7Direkto
2.95 - 29 %
Låna / Besök
Jämför fler långivare som erbjuder privatlån

Hitta ditt privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst