Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Blandade spartips del 1

Snabbmat

Det är snabbt och smidigt att köpa färdiglagad mat. Så om det är frågan om färdiglagad från en matbutik eller om det är snabbmat som är köpt ute. Men om du vill spara pengar är detta inte något bra alternativ. Oftast kostar det mer än det dubbla att köpa mat istället för att göra den själv från grunden.

Avvakta med förnyelse av prenumerationer

När något som man prenumererar på är på väg att gå ut kommer det i god tid ett brev om en förnyelse av detta. Ett tips är då att vänta med att betala och se vad som händer. Ofta kommer det då efter ett tag att komma ett nytt erbjudande som har bättre villkor. Ett annat tips är att låta prenumerationen gå ut utan att förnya den. Sen starta upp den igen som ny kund vilket kan vara billigare.

Begagnat måste inte vara billigare

Sajter som Blocket och Tradera är bra ifall du vill hitta saker billigt. Men ta det inte för givet att det är billigare att köpa prylarna begagnade. Tittar man t ex på möbler kan ofta ett ställe som IKEA vara billigare även fast att du där köper nya saker. Kolla upp dina alternativ innan du köper något.

Se upp med reor

Har du tänkt att köpa en TV är det en bra idé att kolla upp vad den kostar innan t ex mellandagsrean. För det är inte säkert att priset är billigare även om de säger så.

Kom även ihåg att inte köpa några onödiga saker även om priset är billigt. En sak som du behöver är aldrig billig oavsett vad priset ligger på.

Kvällstidningar

En kvällstidning för 10 kr varje dag blir totalt 3 650 kr per år. Köper man sedan bilagor osv också kommer priset att gå upp ännu mer. Frågan är då ifall denna tidning verkligen behövs. Det går ju t ex att läsa deras nätupplagor som är gratis och vilka innehåller nästan samma sak.

Nu tar vi och ger oss in på de där lite mindre tipsen. De som kanske inte sparar dig tusentals kronor varje år men som kan ge lite pengar. Se även dessa som en tankeöppnare för andra sätt att spara pengar på.

Tvättmedel

Normalt går det att använda mindre tvättmedel än vad som tillverkarna anger. De som gör tvättmedel tar ju till ordentligt när de sätter sina rekommendationer. Allt för att de ska vara på säkra sidan. Ta och känn dig fram lite så hittar du snart en bra nivå när det kommer till mängden.

Diskmedel och tvål

Även här använder man normalt mer än vad som krävs. Det är t ex ganska enkelt att det helt enkelt kommer ut mer ur flaskan än vad man behöver. När det gäller diskmedel och tvål kan du för att komma undan detta spä ut dem med lite vatten. När det gäller diskmedel är ett tips att använda dig av en sprejflaska. Då använder du mindre diskmedel plus att det faktiskt är väldigt smidigt.

Stora förpackningar

Att köpa storpack är ett klassiskt exempel på ett sätt som det går att spara in pengar på. Det totala priset blir ofta betydligt lägre. Kolla även in de extra stora storpacken då de ofta kan spara dig ännu mer pengar.

Tuber

Tandkräm, kaviar osv kommer ju i tuber. Dessa är smidiga att använda men det är ofta mycket svårt att få ut allt. Klipp därför upp dem i botten så får du fram det sista.

Egen kasse

Det flesta butiker tar betalat för kassar. Köper man då alltid en ny kasse när man handlar kan detta faktiskt bli en liten summa totalt på lite sikt. Ta därför med dig egna plastkassar och papperspåsar när du handlar nästa går.

Tänk efter innan du ringer

Det är självklart viktigt att kommunicera med andra människor. Ett klassiskt sätt att göra detta är att ringa. Att ringa kan dock bli mycket dyrt om man inte ser upp. Men det finns faktiskt ganska mycket som man kan göra för att få ner kostnaderna.

Ett bra exempel är Skype och MSN där man kan prata med sina vänner hur länge som helst utan att det kostar något alls. Har man en webbkamera går det även att föra en samtal med bild. I program av denna typ är det bara att prata på utan att behöva tänka på kostnaderna.

Är du en del av en vänskapskrets som pratar mycket i mobiltelefon med varandra kan det vara en idé att se över abonnemangen som ni har. Ofta går det att ringa billigare till andra telefoner som har operatör. Kan man då samordna så att alla har en och samma operatör går det att spara pengar.

Duscha direkt efter träning

Det kostar som sagt var några kronor varje gång du duschar hemma. För en normaldusch kostar det runt 3 kr. Vill man då spara några kronor varje gång så gäller det att duscha på gymmet eller vilket ställe man nu är. Tänk även på vad skönt det är att vara helt duschad och klar när man kommer hem. Plus att man slipper svetta ner andra kläder som man använder under transportsträckan hem efter träningen.

Stand by

Det är faktiskt en ansenlig summa pengar som man får lägga i elkostnad varje månad för att elektriska prylar som står i stand by. Dra ut eller stäng av dem helt och hållet för att spara in pengar.

Åker du bort några dagar är det också en bra idé att dra ur sladdarna. Då behövs ju verkligen inte apparaterna vara redo för att snabbt sättas på. Tänk även på att dra ut saker av den anledningen att man aldrig vet när blixten slår ner.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst