Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Amortering
Betalningsanmärkning
Bolån / Bostadslån
Frågor och svar
Internetlån
Kalkylatorer för lån
Låna 500 - 500 000
Låna med / utan säkerhet
Låna till fordon
Lösa lån
Mikrolån
Mobillån
Privatlån
Räntor
SMSlån
Snabblån
Övrigt om lån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Bäst snabblån / SMSlån just nu

Välj lånebelopp och löptid:

Snabblån via Internet

Det finns lite olika sätt som man kan söka ett snabblån på. Det som vi tycker är det smidigaste sättet är att söka ett snabblån via internet. Det finns många fördelar och väldigt få nackdelar med detta sätt att söka ett lån.

Fördelarna med att söka via internet är för det första att det är väldigt smidigt. Sedan har alla låneinstituten bra hemsidor där du direkt kan söka ditt önskade lån. Detta för med sig att du som potentiell låntagare kan jämföra priserna hos alla något som är en stor fördel. Vill du t ex söka ditt snabblån enbart med hjälp av telefonen så har du mycket färre låneinstitut att välja med vilket innebär att det är stor risk att du får betala mer än nödvändigt. För det är bara själva ansökningssättet som skiljer inte priserna för själva lånen. Om något så kan det tillkomma mer kostnader om ansökningen sker via SMS då de har en tendens att ta pengar för dessa.

Nackdelen med att söka ett lån via Internet skulle väl om något vara att det är just så enkelt och smidigt att låna pengarna. Risken är därför att lån kan tas lite väl snabbt något som kan medföra ekonomiska problem. För att undvika detta bör du noga tänka igenom om du verkligen behöver lånet eller ej innan du söker det. Sedan är detta något som gäller för alla lån egentligen bara att det blir lite mer uppenbart för denna typ av lån då du som sagt var kan skicka in en ansökan på bara några minuter.

Hur går det till att ta ett snabblån via Internet?

Själva processen att söka ett snabblån är mycket enkel. Du går helt enkelt in på det låneinstitutet som du tycker är bäst och där fyller i det enkla formuläret som finns på sidan. Du får där fylla i lite grundläggande fakta om dig själv som långivaren sen använder för att besluta om de tycker att du har tillräckligt god kreditvärdighet för att få låna pengarna eller ej. Vad du får fylla i är alltså t ex hur mycket lön du har, vad du heter, personnummer osv plus att du självklart ska skriva i vilket lån det är du önskar.

Vissa låneinstitut använder sig också av en ansökningskod som ska fyllas i i formuläret. Om detta är fallet får man tillgång till koden genom att först skicka ett SMS till institutet. De kommer då att svara med den koden som ska skrivas in i formuläret. Denna kod användes innan ofta för att identifiera den sökande men då det har dykt upp andra metoder som Bank-ID på senare år har antalet långivare som använder sig av dessa koder gått ner kraftigt.

När ansökan sen är inskickad kan du räkna med att få ett snabbt svar som säger om du har tillräckligt god ekonomi för att få låna eller ej. Har du blivit godkänd och ansöker innan klockan 13:00 på en vardag kommer pengarna med största säkerhet att finnas på ditt konto innan 17:00. Är det under en helg eller efter 13:00 på en fredag som du ansöker kommer pengarna att finnas tillgängliga måndag morgon som senast. Dock finns det aldrig några garantier att det går så snabbt då många faktorer spelar in men i de flesta fallen går det snabbt.

Som du märker är det väldigt enkelt att söka ett snabblån via Internet om du är intresserad av att göra detta. Tänk bara på att ett lån av detta slag inte är speciellt billigt så se till att vara säker innan du väljer att låna några pengar.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 
Smslån / snabblån är en högkostnadskredit. Kan du inte betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. Kontakta budget- och skuldrådgivningen i din kommun för stöd. Kontaktuppgifter hittar du på hallåkonsument.se.

Alltomlån hjälper dig hitta snabblån / SMSlån

Snabb jämförelse av snabblån / SMSlån och små lån. Här räknas även kontokrediter in. Kolla in alla långivare och jämför räntor, avgifter och andra villkor. Välj lånebelopp och löptid som passar dig, samt filtrera så att endast rätt typ av lån syns. Kolla även in vår stora jämförlse av snabblån.

Topp 10 långivare som erbjuder Snabblån / SMSlån


Aktivera filter för att endast visa långivare som passar dig:
Aktiva filter:
Du jämför just nu långivare som lånar ut alla lånebelopp.
Jämförelsen är sorterad på lägst ränta.

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt SMSlån


Välj löptid
Ålder (Minst 18 år)
Betalningsanmärkning