Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Amortering
Betalningsanmärkning
Bolån / Bostadslån
Frågor och svar
Internetlån
Kalkylatorer för lån
Låna 500 - 500 000
Låna med / utan säkerhet
Låna till fordon
Lösa lån
Mikrolån
Mobillån
Privatlån
Räntor
SMSlån
Snabblån
Övrigt om lån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Bäst snabblån / SMSlån just nu

Välj lånebelopp och löptid:

SMSlån

På senare år har SMSlån blivit väldigt populära här i landet. Anledningen till detta är ju inte så konstig då det ju är ett väldigt smidigt sätt att få lite snabba pengar som man för tillfället är i behov utav. Denna låneform har ofta ganska höga kostnader vilket gör att det är extra viktigt att bara låna ifall man har full koll och även har råd.

Vad är ett SMSlån?

Ett SMSlån är ett så kallat mikrolån. Detta betyder egentligen bara att det är ett litet lån som du tar. Dessa lån är lån utan säkerhet som du tar och förväntas betala tillbaka inom 30 - 90 dagar. Detta innebär att det är en väldigt kort återbetalningstid. Lånesumman som du kan ansöka om spänner mellan cirka 500 kr och upp till 10 000 kr.

Kritik mot SMSlån

SMSlån har fått utstå mycket kritik på sistone då denna typ av lån har satt många personer i ekonomiska svårigheter. Dock ska man ha klart för sig att ett SMSlån inte måste vara en dålig form av lån att ta. Det kan klart finnas situationer då man anser att det är värt att ta ett lån. Det viktiga är att man ser till att man kommer att ha pengar så att man kan betala tillbaka lånet när löptiden går ut. Har man detta och tycker att det är värt att lägga ner de pengarna det kostar att ta lånet då är det bara att köra på annars ska man inte ta ett SMSlån. Det gäller att tänka igenom situationen noga innan något bestäms.

Att tänka på när man tar ett SMSlån

Se till att du har pengar till att betala tillbaka lånet när lånetiden går ut. Har du inte det finns det stor risk att då råkar i ekonomiska svårigheter. Först får du troligen betala en förseningsavgift och även dröjsmålsränta och efter detta kan lånet gå vidare till inkasso och då börjar det verkligen att bygga på i extra kronor.

Ett SMSlån är egentligen bara ett mikrolån som söks via telefonen. Kostnader osv är exakt samma vilket för med sig att du kanske ska kolla på mikrolånen istället. Fördelen med mikrolån är att flera långivare lånar ut på detta vis. Alla lånar ut pengar via sina webbsidor medan bara en del har vad som kan kallas för riktiga SMSlån.

Ett SMSlån på 1 000 kr kostar cirka 300 kr i olika avgifter. Avgifterna kan vara t ex i form av ränta, registreringsavgifter m.m. Fundera på om du tycker att det är värt att betala denna summan för ditt önskade lån. När lånet blir större kommer även kostnaderna även de att gå upp, är det eller lån på 10 000 kr t ex kommer det troligen att kosta 1 000 kr eller mer.

När du jämför långivare är det viktigt kolla hur stor del av kostnaden som är i form av avgifter och räntor. För du får tillbaka 30 % av räntekostnaderna när du ska deklarera. I den stora jämförelsen vi har av mikrolån här på sajten så skriver vi ut både vad lånet kostar i första läget och hur mycket kostnaden blir efter ränteavdraget.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 
Smslån / snabblån är en högkostnadskredit. Kan du inte betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. Kontakta budget- och skuldrådgivningen i din kommun för stöd. Kontaktuppgifter hittar du på hallåkonsument.se.

Alltomlån hjälper dig hitta snabblån / SMSlån

Snabb jämförelse av snabblån / SMSlån och små lån. Här räknas även kontokrediter in. Kolla in alla långivare och jämför räntor, avgifter och andra villkor. Välj lånebelopp och löptid som passar dig, samt filtrera så att endast rätt typ av lån syns. Kolla även in vår stora jämförlse av snabblån.

Topp 10 långivare som erbjuder Snabblån / SMSlån


Aktivera filter för att endast visa långivare som passar dig:
Aktiva filter:
Du jämför just nu långivare som lånar ut alla lånebelopp.
Jämförelsen är sorterad på lägst ränta.

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt SMSlån


Välj löptid
Ålder (Minst 18 år)
Betalningsanmärkning