Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Amortering
Betalningsanmärkning
Bolån / Bostadslån
Frågor och svar
Internetlån
Kalkylatorer för lån
Låna 500 - 500 000
Låna med / utan säkerhet
Låna till fordon
Lösa lån
Mikrolån
Mobillån
Privatlån
Räntor
SMSlån
Snabblån
Övrigt om lån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Bäst snabblån / SMSlån just nu

Välj lånebelopp och löptid:

SMS lån online

Ett SMSlån kan sökas på lite olika sätt trots namnet. Ett av dessa sätt som troligen är det smidigaste är att skaffa det just här online någonstans. I artikeln här ska vi ta upp lite dels om hur det fungerar att söka ett lån online men även titta på lite andra saker man bör tänka på. Det här med namnet på denna lånetyp är lite av en historia själv. Namnet visar ju ganska klart på att det skulle vara frågan om ett lån som söks med hjälp av telefonen och SMS. Tittar man noga på det hela är det också det som gäller för SMSlån men namnet används istället för att beskriva alla mindre lån.

Här på sidan vill vi helst kalla dem för mikrolån och att ett SMSlån är en typ av mikrolån där ansökningen går via just telefonen. Men media har valt att använda ordet SMSlån för att beskriva lån av denna modell och det har därmed fått fäste bland folk i allmänhet även om det är lite fel.

Hur söker man ett SMSlån online?

Det första du bör göra är att skaffa dig en överblick om vad det kostar att ta ett lån. Detta gör du smidigast på sidor som denna som har listat många olika låneinstitut. Kollar du t ex på vår del av sajten där vi har jämfört priser på SMSlån kommer du snabbt att få en bra koll på detta. Det finns även andra sidor som du kan använda för denna information men där hittar du också samma långivare som på denna sida. Att titta på långivarnas egna sidor är också ett sätt bara att det då kan vara lite svårt att få en bra överblick över kostnaderna.

Det är nämligen så att det normalt bara är priset som skiljer de olika företagen åt. Lånesumman som du letar efter finns ju hos många och låneperioden är nästan alltid 30 - 90 dagar. Priserna är väldigt viktiga att jämföra då det inte är ovanligt att det skiljer flera hundra kronor mellan de billiga och dyra långivarna. Det kan ibland vara dubbla priset vilket är totalt onödigt att betala för exakt samma produkt.

När du väl har bestämt dig för vilket låneinstitut du ska anlita för ditt SMSlån går du in på deras hemsida. Snabbt kommer du då att hitta ett ansökningsformulär som du ska fylla i för att ha möjlighet att bli godkänd. I formuläret kommer du att få fylla i grundläggande information om dig själv som t ex personnummer, namn och mobilnummer. Sen kommer du även att få fylla i hur mycket du vill låna, vart pengarna ska sättas in och annan information som rör själva lånet.

Ansökningskod

En sak som är bra att har ordning på är att vissa låneinstitut använder sig av en ansökningskod. Detta är en kod som du får genom att skicka ett SMS till långivaren. För detta får du ofta betala 25 kr eller liknande något som du inte får tillbaka om lånet ej skulle godkännas. Totalt behöver det dock inte bli dyrare bara för att det finns en ansökningskod, men det är bra att veta att de kostar pengar så de bör inte skaffas i onödan. En positiv utveckling de senaste åren är att det numera är klart färre långivare som använder sig av denna typ av kod. Istället kan en låntagare identifiera sig själv på andra vis.

Få en ansökan godkänd

Har du fyllt i din information som den ska är det bara att skicka in ansökan. Det som då händer är att låneinstitutet tar ett beslut (ofta väldigt snabbt) som säger om ansökan godkänns eller ej. Blir svaret positivt betalas pengarna ofta ut väldigt snabbt. Vill du läsa lite mer om vilka regler som gäller för snabbheten av utbetalningen är tipset att besöka artikeln SMSlån idag.

 

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 
Smslån / snabblån är en högkostnadskredit. Kan du inte betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. Kontakta budget- och skuldrådgivningen i din kommun för stöd. Kontaktuppgifter hittar du på hallåkonsument.se.

Alltomlån hjälper dig hitta snabblån / SMSlån

Snabb jämförelse av snabblån / SMSlån och små lån. Här räknas även kontokrediter in. Kolla in alla långivare och jämför räntor, avgifter och andra villkor. Välj lånebelopp och löptid som passar dig, samt filtrera så att endast rätt typ av lån syns. Kolla även in vår stora jämförlse av snabblån.

Topp 10 långivare som erbjuder Snabblån / SMSlån


Aktivera filter för att endast visa långivare som passar dig:
Aktiva filter:
Du jämför just nu långivare som lånar ut alla lånebelopp.
Jämförelsen är sorterad på lägst ränta.

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt SMSlån


Välj löptid
Ålder (Minst 18 år)
Betalningsanmärkning