Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Amortering
Betalningsanmärkning
Bolån / Bostadslån
Frågor och svar
Internetlån
Kalkylatorer för lån
Låna 500 - 500 000
Låna med / utan säkerhet
Låna till fordon
Lösa lån
Mikrolån
Mobillån
Privatlån
Räntor
SMSlån
Snabblån
Övrigt om lån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Bäst snabblån / SMSlån just nu

Välj lånebelopp och löptid:

Jämför SMSlån

Ett SMSlån är ett lån av lite annan typ än den vanliga klassiska man pratar om oftast. Ett SMSlån tillhör istället kategorin som brukar kallas för mikrolån. Detta för med sig att du bara kan låna små summor pengar och att de normalt ska betalas tillbaka efter enbart 30 dagar. Ska du då jämföra ett SMSlån blir det ju lite andra saker som du få titta på än vad du gör på andra lån. Saker som effektiv ränta och återbetalningstid får mindre vikt vid denna form av lån.

Här ska vi istället titta lite närmare på det du behöver ha koll på när du ska jämföra SMSlån på ett så pass bra vis som bara möjligt. För det är viktigt att jämföra olika låneinstitut när man tänker söka ett SMSlån då det skiljer en del i deras villkor.

Är du mer ute efter att direkt hitta jämförelser av priserna på olika SMSlån kan vi tipsa dig om att besöka den delen av Alltomlån där vi har jämfört olika SMSlån.

SMSlån = fast avgift

På vanliga lån så är det räntorna som kommer innebära de stora kostnaderna för lånet totalt. SMSlån har ofta ingen ränta alls utan det finns bara ett antal fasta avgifter som du måste betala. Priset för ett lån blir sedan självklart högre för hur stort det är. T ex kostar det cirka 300 kr att låna 1000 kr och det kostar närmare 600 kr att ta ett SMSlån på 5000 kr.

Det viktiga att tänka på när du jämför SMSlån är att du kollar upp alla kostnaderna och summerar ihop dem till ett pris för hela lånet. Då priset är en av de sakerna som skiljer de olika låneinstituten mest åt blir det ju därmed också en väldigt viktig sak att kolla upp när du jämför SMSlån.

SMSlån = kort återbetalningstid

Den allra vanligaste återbetalningstiden är 30 dagar från dagen lånet tas. Dock kan det finnas vissa låneinstitut som erbjuder en lite längre låneperiod, t ex kan det då vara frågan om 45 dagar. Nu är det ju så att det kostar mer att ta ett SMSlån i 45 dagar än vad det gör att låna pengarna i 30 dagar. Men kanske passar det dig bättre, kolla därför upp hur lång tid lånet ligger på när du jämför SMSlånen.

Vad avgör när man jämför SMSlån?

Eftersom SMSlånen är ganska enkla lån brukar det till slut egentligen bara handla om att hitta det lånet som du tycker är billigast. Eftersom olika låneinstitut erbjuder olika stora lån behöver det inte betyda att samma långivare alltid är billigast.

Gör du ditt jobb ordentligt kan du ofta spara ett par hundra kronor. Det kan nämligen vara så stora skillnader mellan de dyraste och billigaste låneinstituten. Det borde räcka som anledning till att man ska vilja jämföra SMSlån.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 
Smslån / snabblån är en högkostnadskredit. Kan du inte betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. Kontakta budget- och skuldrådgivningen i din kommun för stöd. Kontaktuppgifter hittar du på hallåkonsument.se.

Alltomlån hjälper dig hitta snabblån / SMSlån

Snabb jämförelse av snabblån / SMSlån och små lån. Här räknas även kontokrediter in. Kolla in alla långivare och jämför räntor, avgifter och andra villkor. Välj lånebelopp och löptid som passar dig, samt filtrera så att endast rätt typ av lån syns. Kolla även in vår stora jämförlse av snabblån.

Topp 10 långivare som erbjuder Snabblån / SMSlån


Aktivera filter för att endast visa långivare som passar dig:
Aktiva filter:
Du jämför just nu långivare som lånar ut alla lånebelopp.
Jämförelsen är sorterad på lägst ränta.

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt SMSlån


Välj löptid
Ålder (Minst 18 år)
Betalningsanmärkning