Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Steg 4 - Framtiden

Privatekonomin borde vara i mycket bättre skick efter det att alla skulderna är återbetalda. De pengarna som man tidigare fick över kan man nu använda till andra saker. Det viktiga är dock att se till att man aldrig kommer i en liknande situation i framtiden.

Ett bra tips är därför att fortsätta med att göra en bra budget som visar vart pengarna går och vad man vill att de ska gå till.

Pengarna som blir över går att använda till en massa olika saker. Detta kan vara att unna sig den lyxen som man tidigare hade, att spara till en resa, att skapa en bra budget eller något helt annat.

Skaffa en buffert

Det vi tycker att du ska göra är att bygga upp en buffert genom att spara pengar till detta. En buffert är något man alltid har nytta utav. Om t ex bilen går sönder kan detta kosta mycket pengar att laga eller så kanske tvättmaskinen läger av. Har man sparade pengar till detta då är det inget problem. Utgifter av denna typen är tråkiga men tyvärr går det inte att undvika, de kommer helt enkelt att komma och tyvärr brukar de göra det vid sämsta tänkbara tillfälle.

Unna dig något

Läser man våra tips kan man tro att vi tycker att du bara ska spara pengar för att vara jättesäker. Men detta är inte riktigt sant då vi tycker att du absolut ska unna dig saker. Bara att vårt tips är att du först ser till att ha en ordnad ekonomi. Har du sparat ihop till en bra buffert genom att t ex sätta av 4 000 kr i månaden till detta kan du sedan ändra så att bara 1 000 kr varje månad går till denna buffert och 3 000 kr går till något annat. T ex att spara pengar till en trevlig semester då detta också är viktigt.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst