Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Steg 3 - Följ lavinen

Har du klarat av steg 1 och steg 2 är det dags att fortsätta med det bra jobbet. Detta innebär att du i steg 3 går vidare och betalar av nästa skuld.

När du har betalat av den dyraste skulden kommer du snabbt att upptäcka att du får lite mer pengar över i slutet av månaden. Här har man då ett vägskäl att göra. Antingen kan man öka upp sina vanliga kostnader igen och därmed unna sig lite extra. Eller så tar man och fortsätter att spara in och istället använder de extra pengarna till att betala av nästa skuld.

Vi tycker självklart att du ska använda pengarna till att betala av nästa skuld då det i våra ögon är värt att leva lite snålt för att få en bättre ekonomi. En bättre ekonomi som innebär att man i framtiden kan leva ännu bättre.


Använda pengarna till nästa lån

Pengarna som du hade över tidigare och använde för att betala av det dyraste lånet bör du enligt oss då fortsätta att använda för att betala av det näst dyraste lånet. Men vi tycker även att du ska använda de pengarna som tidigare gick för att klara av den lägsta inbetalningen varje månad till att nu betala av extra.

Gör du på detta vis kommer du snabbt att märka att det blir en lavineffekt av det hela. Allt kommer att gå snabbare och snabbare med återbetalningarna då du hela tiden får en större summa över i slutet av varje månad. När den andra skulden är återbetalad gör du samma sak med skuld tre. Då med ännu mer pengar som kan användas som extra inbetalning.

När alla skulderna sedan är återbetalade kan man börja fira och se fram mot än bättre ekonomisk framtid. Dock ska man fortsatt vara försiktig.

Läs vidare i steg 4 - Framtiden

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst