Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Steg 2 - Betala lite extra

När första steget att balansera ekonomin är uppnått är det dags att gå vidare till steg 2. Detta är att försöka få till det så att möjligheterna finns att betala in lite extra varje månad på en av skulderna.

Tycker du att det för tillfället inte går att spara in på något mer så är detta ofta inte sant. Det gäller att ha ett fokus lite längre fram i tiden. Får man ge upp några av sina vanor som man har för tillfället är det normalt värt detta då framtiden kommer att bli bättre. Kan man t ex spara in 200 kr varje månad extra på maten, 100 kr genom att köpa mindre godis och 200 kr genom att inte köra med bilen i onödan har man sparat in 500 kr i månaden. 500 kr som inte är någon stor summa men den är bättre än 0 kr iaf. Det går säkert att hitta andra saker som man kan spara in på också.

Det viktiga är att gå plus

Summan man går plus varje månad är inte det viktiga här utan det är att man just går plus varje månad. Är det bara några hundralappar kommer det att ta längre tid att betala av alla skulder. Är det flera tusen kronor varje månad kommer det självklart att gå snabbare. Men det är fortfarande bättre att det går långsamt framåt än att det inte går framåt alls. Sen ska man även komma ihåg att i den minsta summan som fordringsägarna kräver in ingår det en amortering i normalfallet så detta kommer också att påverka positivt.

Betala av det dyraste lånet först

Det vi tycker att du ska göra med dessa extrapengar är att betala av den dyraste skulden så snabbt som möjligt. Med dyraste men vi nu den som har högst räntesats. Betalar du av denna skuld lite snabbare än vad det annars var tänkt kommer detta att göra störst skillnad i din ekonomi.

Läs vidare i steg 3 - Följ lavinen

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst