Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Steg 1 - Överblick

Vi har tidigare pratat om att man börja med att skaffa sig en överblick över sin ekonomiska situation. Och detta är något du absolut måste göra ifall du ska följa vår metod. När du har fått koll på det ekonomiska läget kan du gå vidare och börja jobba med att komma på rätt sida ekonomiskt.

Har du sedan tidigare en ekonomi som går minus varje månad betyder detta att du måste göra något för att få ordning på detta först av allt. Alternativen här är många för dig och vi har i andra artiklar tagit upp några av dem. Men lite snabbt är några tips att:

  • Spara in på dina egna utgifter. Detta kan vara att t ex strunta i att köpa en kvällstidning varje dag. Eller att inte gå ut på krogen lika ofta. Allt som spara pengar är bra.
  • Sänka bostadens kostnader. Detta kan t ex vara att se över ifall det finns någon billigare leverantör av el. Sänker man temperaturen med en grad kommer detta göra skillnad. Eller att man bara duschar 3 minuter istället för 5 minuter varje dag.
  • Ta kontakt med sina fordringsägare och försök få till uppgörelser med dem.
  • Kanske kan du skaffa ett bättre lån som samlar alla de dyra krediterna till ett lån som är billigare.
  • Går det att öka inkomsterna är detta självklart positivt. Kanske kan man jobba någon timme mer i månaden eller skaffa sig något litet extraknäck.

Betala minsta beloppet

Målet ska här vara att få till en ekonomi som innebär att man klarar av att betala det minste beloppet som fordringsägarna kräver. Allt för att slippa komma till Kronofogden när det går att undvika det. Är man redan hos Kronofogden gäller fortfarande samma sak bara att målet är att inte mer ska komma till dem.

Läs vidare i del 2 - Betala lite extra

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst