Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Påminnelse

Det vanligaste ifall du inte betalar din räkning vid förfallodatumet är att du får en påminnelse ett tag efteråt. Ofta klarar du dig undan en påminnelse även om du har betalat räkningen någon dag för sent.

Oftast kommer det komma med en avgift när en påminnelse skickas ut. Denna avgift får ligga på max 50 kr och det är något den ofta även gör. Finns det speciella omständigheter kan avgiften vara högre men detta är inte speciellt vanligt.

För att en fordringsägare ska ha rätt att ta ut en påminnelseavgift ska detta finnas reglerat i det avtalet ni har ingått. Skulle en fordringsägare skicka ut en påminnelse som kostar pengar samtidigt som detta inte är avtalat är det bara att påpeka detta så måste denna avgift tas bort.

Ytterligare en viktig sak att veta är att en fordringsägare inte har någon skyldighet att skicka ut någon påminnelses. Det är du själv som har ansvaret för att räkningar betalas. Fordringsägaren har inte något ansvar för att du sköter din betalningar.

Läs vidare i nästa steg - Dröjsmålsränta.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst