Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Invändning

Som vi tidigare nämnde går det att bestrida en delgivning. Anledningen till att man kan göra detta är att ett betalningsföreläggande inte alls är samma sak som att man har fastställt skulden. Anser du att du inte alls har någon skuld att betala ska du kontakta Kronofogden och meddela dem detta. Samma gäller ifall du t ex tycker att dröjsmålsräntan är felaktig. Är det så att du och fordringsägaren är oense om kravet kan inte Kronofogden besluta och då får ärendet gå vidare till tingsrätten.

Något man bör tänka på är att en invändning enbart ska göras ifall man är säker på sin sak. Har man t ex inte pengar att betala med är detta inte grund till en invändning. Det är bara när det är något fel med själva skulden som man ska ta det vidare. För det finns risk att man åker på att betala eventuella räntegångskostnader och liknande ifall man förlorar.

Utslag

Om du inte har någon invändning eller helt enkelt inte svarar alls kommer Kronofogden att göra ett utslag som fastställer skulden. Du och fordringsägaren kommer då att få ett beslut utskickat. När fordringsägaren har fått detta utslag har de full rätt att låna Kronofogden driva in skulden.

Att då en delgivning och sedan ett utslag är en process som kostar pengar. Vilket innebär att skulden du redan har därmed har blivit ännu större.

Läs vidare i nästa steg - Betalningsanmärkning.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst