Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Förfallodag

Här kan du läsa ett antal artiklar där vi tar upp vad som händer ifall man inte betalar en skuld / räkning i tid. Direkt kan vi säga att något som det är mycket viktigt att hålla koll på är att en skuld med en årsränta på 20 % riskerar att bli dubbelt så stor på bara fyra år ifall den inte betalas.

Förfallodag

En skuld skaffar man sig väldigt enkelt. Det behöver inte vara ett direkt lån utan det kan vara andra saker som också ska betalas. En elräkning är t ex en skuld du ska betala när räkningen kommer. Den dagen man ska betala denna räkning på kallas för förfallodagen. Betalas en räkning innan den dag eller under denna dag är det absolut inga problem för då har du betalat precis som det är tänkt.

Det finns däremot inga speciella regler som säger hur lång tid det är från det att du köper något tills dess att förfallodagen inträffar. Detta betyder att ifall du inte tycker att villkoren är bra ska du heller inte ingå i ett avtal. Kolla därför noga upp när det är tänkt att du ska betala innan du köper något eller ingår någon annan typ av avtal.

Läs vidare i nästa steg - Påminnelse.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst