Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

En betalningsanmärkning

Om du inte i har betalat en skuld innan det att du får ett utslag från Kronofogden eller det att tingsrätten fastställer en dom är detta något som förs in i Kronofogdemyndighetens register. Detta är ett register som kreditupplysningsföretagen övervakar och kommer man med där åker man även på en betalningsanmärkning.

Något som många inte vet om är att det faktiskt inte är Kronofogden som utfärdar betalningsanmärkningar. De för bara in information i sitt register sedan är det kreditupplysningsföretagen som ger ut betalningsanmärkningar.

Innebörd av betalningsanmärkning

En betalningsanmärkning riskerar att försvåra livet ganska mycket de närmaste tre åren. Det är nämligen under denna period som en betalningsanmärkning är aktiv.

Det är t ex svårt att få låna pengar under denna tid då de allra flesta långivarna automatiskt säger nej till ansökningar från personer som har betalningsanmärkningar. Det är många andra saker som också riskerar att bli svåra som t ex att hyra en lägenhet eller skaffa abonnemang av olika slag. Egentligen alla transaktioner där du betalar något i efterskott riskerar att hindras.

Det företaget som man vill låna pengar av tycker helt enkelt att det är större risk med personer som har betalningsanmärkningar. Ett lån som det faktiskt är frågan om egentligen alltid om något betalas i efterskott. I deras ögon så har man tidigare visat upp en historik som innebär att räkningar inte betalas som de ska vilket de inte vill.

Eftersom det kan innebära stora problem att få en betalningsanmärkning ska man göra allt det bara går för att undvika dessa. Det är värt att leva väldigt snålt under ett tag för att slippa dessa anmärkningar.

Läs vidare i nästa steg - Utmätning.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst