Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Topplån

Topplån - Ett bolån delas oftast upp i olika delar. En av dessa är topplån, vilken är den mindre och dyrare delen av ett bolån. Ett topplån är ett lån utan säkerhet och det gör att räntan blir högre, eftersom säkerheten för långivaren är sämre.

Den stora och billiga delen av ett bolån kallas för bottenlån och det är vad man normalt tar nu för tiden. Sedan begränsningen kom som sa att man endast kan belåna sin bostad upp till 85 procent så har topplånet blivit mer ovanligt. Ofta tar man ett bottenlån upp till denna nivå och resten kan betalas med kontantinsatsen.

Om man inte har råd att lägga 15 procent i kontantinsats så kan det bli frågan om ett vanligt privatlån, vilket kan kallas för ett kontantinsatslån eller kanske topplån. Det är högre ränta och kortare återbetalningstid på detta lån, varför man gärna vill ha så liten del av lånet som möjligt här.

För vidare läsning är tipset att du besöker vår mer utförliga sida om topplån eller vår sida om bolån där du kan hitta info och länkar till vidare läsning.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt SMSlån


Välj löptid
Ålder (Minst 18 år)
Betalningsanmärkning