Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Återbetalningsförmåga

Återbetalningsförmåga - Att ha en bra återbetalningsförmåga är positivt då detta är ett mått på din kapacitet att betala tillbaka en skuld som du har. Om långivarna tycker att din återbetalningsförmåga är hög kommer du att bli godkänd när du ansöker om lån och det finns även ofta chans att låna högre belopp än om du har en sämre återbetalningsförmåga.

Det är din ekonomiska styrka, med t ex inkomster, gamla skulder och liknande som avgör din återbetalningsförmåga / betalningsförmåga och detta kollar långivaren upp innan de godkänner dig, med hjälp av en kreditupplysning.

När man ska låna är det som sagt bra med hög återbetalningsförmåga och ett bra sätt att öka den är att ansöka tillsammans med någon, t ex din parner. Om ni vill köpa en bostad eller liknande så kan förmågan att betala lånet avgöra hur mycket ni kan få låna och på så vis påverka hur dyr bostad ni kan köpa.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt SMSlån


Välj löptid
Ålder (Minst 18 år)
Betalningsanmärkning

Hitta ditt privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst