Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Amortering
Betalningsanmärkning
Bolån / Bostadslån
Frågor och svar
Internetlån
Kalkylatorer för lån
Låna 500 - 500 000
Låna med / utan säkerhet
Låna till fordon
Lösa lån
Mikrolån
Mobillån
Privatlån
Räntor
SMSlån
Snabblån
Övrigt om lån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Bäst privatlån just nu

Välj lånebelopp:

Räntefritt lån

Ett räntefritt lån kan vara något positivt samtidigt som det kan vara något man ska se upp med. Det viktiga är att man verkligen läser igenom villkoren noga innan några papper skrivs på.

T ex är det vanligt att elektronikbutikerna erbjuder dig att köpa en vara räntefritt. Det gäller då att verkligen ha koll på om det är räntefritt under hela låneperioden eller om det bara är under delar av tiden. Tillkommer det en ränta senare och hur stor är den då?

Det kan även följa med saker som uppläggningsavgift och aviavgift vilket gör att det inte blir gratis fast att det inte är någon ränta. Leta upp vilken effektiv ränta det blir då den tar hänsyn till alla kostnader och inte bara den vanliga räntan.

Betala i tid

En viktig sak att ha koll på är vikten av att betala tillbaka i tid. Nu är detta något som gäller för alla typer av lån men det som är lite intressant med räntefria lån är att ifall återbetalningar missas så kommer lånet att förlängas och då kommer det inte att vara räntefritt längre. Räntorna då kommer troligen att vara höga.

Räntefritt lån – under en viss tid

Ibland kan du hitta lån som är räntefria under en viss tid för att sen börja kosta pengar. Dessa lån är perfekta för dig som vet att du kommer att få pengar i framtiden för att betala tillbaka ett lån men som inte har det för tillfället. T ex är kreditkort ett exempel på just detta då du inte behöver betala någon ränta ifall du betalar in hela den utnyttjade summan direkt när fakturan kommer i slutet av månaden. Om du bara betalar in en del får du dock betala ränta på det som återstår av skulden.

Tänk bara på att planera väl innan du tar ett sådant lån. Är du inte säker på att du har pengarna när det är dags att börja betala tillbaka ska du inte ta lånet även om det är räntefritt.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Alltomlån hjälper dig att hitta ett lån

Här kan du snabbt och enkelt jämföra privatlån. Billiga lån med längre ränta och längre återbetalningstid. Du kan jämföra många långivare och även filtrera på lån med betalningsanmärkning samt välja löptid och lånebelopp. Vill du kunna specificera mer? Besök vår stora jämförelse av privatlån och konsumtionslån.

Topp 10 långivare som erbjuder Privatlån / Blancolån


Aktivera filter för att endast visa långivare som passar dig:
Aktiva filter:
Du jämför just nu långivare som lånar ut alla lånebelopp.
Jämförelsen är sorterad på lägst ränta.

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst