Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Amortering
Betalningsanmärkning
Bolån / Bostadslån
Frågor och svar
Internetlån
Kalkylatorer för lån
Låna 500 - 500 000
Låna med / utan säkerhet
Låna till fordon
Lösa lån
Mikrolån
Mobillån
Privatlån
Räntor
SMSlån
Snabblån
Övrigt om lån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Fast ränta

När man tar ett bolån har man val hur man vill göra med räntan. Antingen har man en ränta som är fast eller har man en ränta som är rörlig. Här kan du läsa vad det innebär att ha en fast ränta.

Väljer du att ha en fast ränta innebär det att räntan under hela tiden den är bunden inte kommer att ändra sig. Alltså om du har en fast ränta på 3 år innebär det att det inte spelar någon roll om så räntan skulle gå upp 5 % för du har din fast ränta under hela tiden.

När bindningstiden på din fasta ränta har gått ut är det sedan dags att omförhandla lånet. Du kan då välja om du vill ha en fast eller rörlig ränta igen.

De olika bindningsalternativen som du vanligtvis har att välja på är 1, 2, 3, 4, 5 och 10 år. Du kan välja vilket alternativ som du vill.

Vad är bäst rörlig eller fast ränta?

Det går inte att säga vad som är rätt eller fel. Men enkelt kan man säga så att en fast ränta ofta blir lite högre än vad den rörliga är för tillfället. Men eftersom den är rörlig så vet du ju inte om den kommer att gå upp eller ner. Går den ner blir lånet billigare men om den går upp blir lånet dyrare. Har du en fast ränta vet du hela tiden hur dyrt lånet blir.

Det ska också sägas att man inte behöver ha ett lån som enbart har fast eller rörlig ränta. Man kan nämligen dela upp lånet i olika delar.

Du får helt enkelt fundera på vad du tror passar bäst för din ekonomi.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst