Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Amortering
Betalningsanmärkning
Bolån / Bostadslån
Frågor och svar
Internetlån
Kalkylatorer för lån
Låna 500 - 500 000
Låna med / utan säkerhet
Låna till fordon
Lösa lån
Mikrolån
Mobillån
Privatlån
Räntor
SMSlån
Snabblån
Övrigt om lån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Bäst privatlån just nu

Välj lånebelopp:

Privatlån utan säkerhet

Privatlån är den allra vanligaste formen av lån som man kan söka om man inte ska erbjuda något i säkerhet till långivaren. Det som är väldigt bra med privatlån är att de går att använda till vad man själv vill. Detta är tack vare att det inte finns någon säkerhet för lånet. Så om du har en ekonomi som tillåter det kan du ta ett privatlån utan säkerhet på 350 000 kr och sedan köpa skor för hela beloppet. Nackdelen med lån av detta slag är att de normalt är lite dyrare men det kommer vi till mer lite senare.

Vad är säkerhet?

Säkerhet är något som man erbjuder långivaren som de kan kräva som betalning om lånet inte betalas tillbaka som det är tänkt. Lån som har säkerhet som alla känner till är bolån och billån. För ett bolån står bostaden som köps som säkerhet och för ett billån självklart bilen.

Skulle återbetalningarna sedan inte skötas alls och långivaren inte ser att de kommer att få in pengar då kan de kräva att det som står för säkerhet säljs och att pengarna som kommer in från försäljningen används för att betala tillbaka på lånet.

Ett privatlån utan säkerhet har alltså som namnet säger ingen säkerhet. Som följd att det inte finns någon säkerhet blir det några konsekvenser som vi tar upp i nästa stycke.

Privatlån utan säkerhet blir ett...

Tyvärr för dig som söker ett privatlån kommer det kosta mer att söka ett lån utan säkerhet än ett med det. Det är nämligen så att långivarna känner sig mindre trygga att låna ut pengar till personer där det inte erbjuds någon säkerhet. Dock är det ofta ett privatlån som gäller då man inte kan erbjuda något i säkerhet för lånet.

Att det kostar mer beror på att långivaren hanterar större risker med att ta mer betalt. De måste helt enkelt räkna med att flera som lånar på detta vis kommer att i framtiden få problem att betala tillbaka sina lån, vilket gör att deras marginaler måste ökas. Nu betyder detta inte att det måste vara jättedyrt att ta ett lån utan säkerhet bara att det kommer att kosta lite mer.

Det är även så att långivarna vet om detta och därför är det ett mindre intervall för hur mycket pengar man kan söka när det handlar om privatlån. De stora bankerna erbjuder privatlån mellan cirka 10 000 – 350 000 kr. Har du en stark ekonomi kan du låna hela summan, en lite svagare ekonomi betyder kanske att du inte kan låna lika mycket.

Vill du ha tips på långivare som erbjuder privatlån kan du titta lite längre ner på denna sida då vi listar ett antal av dem. Du hittar där även ränteuppgifter från dem för en snabb jämförelse.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Alltomlån hjälper dig att hitta ett lån

Här kan du snabbt och enkelt jämföra privatlån. Billiga lån med längre ränta och längre återbetalningstid. Du kan jämföra många långivare och även filtrera på lån med betalningsanmärkning samt välja löptid och lånebelopp. Vill du kunna specificera mer? Besök vår stora jämförelse av privatlån och konsumtionslån.

Topp 10 långivare som erbjuder Privatlån / Blancolån


Aktivera filter för att endast visa långivare som passar dig:
Aktiva filter:
Du jämför just nu långivare som lånar ut alla lånebelopp.
Jämförelsen är sorterad på lägst ränta.

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst