Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Amortering
Betalningsanmärkning
Bolån / Bostadslån
Frågor och svar
Internetlån
Kalkylatorer för lån
Låna 500 - 500 000
Låna med / utan säkerhet
Låna till fordon
Lösa lån
Mikrolån
Mobillån
Privatlån
Räntor
SMSlån
Snabblån
Övrigt om lån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Bäst privatlån just nu

Välj lånebelopp:

Lånevillkor - Privatlån

Ska du söka ett privatlån är det väldigt viktigt att du har koll på vilka villkor som gäller för lånet. Har du inte koll på detta finns det risk att du får oväntade överraskningar under låneperioden. Lånevillkoren säger allt från vem som får lån, vad det kostar till att berätta vad som händer om något strular på vägen.

På denna sida kan du hitta lite saker som långivarna brukar ha med i sina villkor för privatlån. Tänk på att detta bara är en sammanfattning och att de ofta finns mer, se därför det vi skriver som en vägledning inte något annat. Om du bestämmer dig för att låna läs då alltid igenom villkoren hos denna långivare innan du skickar in en ansökan.

  • Vem får låna - Långivaren skriver alltid vilka regler som gäller för om de ska godkänna en låneansökan. Vanliga regler är att du ska vara minst 18 år gammal, vara skriven i Sverige och ha en viss årsinkomst. Den inkomst som krävs för ett privatlån brukar ligga någonstans mellan 100 000 och 150 000 kr. Sen för att du klarar dessa grundkrav finns det inga garantier att långivaren väljer att låna ut pengar till dig då de gör en kreditkoll som kan komma fram till något annat. Vilka regler som gäller för eventuella betalningsanmärkningar kan du även läsa här. De stora bankerna är de som skriver minst om sina krav på låntagaren men om det inte står något kan du räkna med att det ungefär är dessa grundkrav som gäller.
  • Hur mycket och hur länge kan du låna? - Privatlån brukar ligga någonstans mellan 10 000 och 350 000 kr. Låneperioden väljer du vanligtvis själv och du kan normalt välja någonstans mellan 1 och 15 år. Det finns i princip två olika typer av företag som lånar ut pengar i form av privatlån. Det är dels de som bara inriktat sig på mindre lån som då har ett maxbelopp runt 30 000 kr. Sedan finns de lite större långivarna där de stora bankerna räknas in som lånar ut hela vägen upp till 350 000 kr.
  • Avgifter och räntor - I villkoren ska du klart och tydligt kunna läsa alla långivarens avgifter och vilka räntor som gäller. Om du känner att något saknas ska du definitivt ställa en fråga om detta innan du går vidare.
  • Amortering - Hur ditt lån ska amorteras kan du självklart också läsa om. Har du inte koll på de olika formerna av amortering kan du besöka vår sida om just detta. Läs mer om amortering. Form av amortering kommer att påverka din månadskostnad och det totala priset på lånet.
  • Dröjsmålsränta och förseningsavgift - Det finns alltid en risk att man missar att betala när man ska. Vad som då händer kan du även läsa i lånevillkoren. Generellt kommer det att bli ganska mycket extra kostnader ifall lånet inte betalas som planerat.
  • Förtidsinlösen - Det är alltid bra att veta vad som gäller ifall du skulle få för dig att betala tillbaka lånet i förtid. Vad som gäller står också det självklart i lånevillkoren. Normalt för privatlån är det inga som helst problem att lösa ett lån i förtid utan några extra kostnader. Men detta är fortfarande bäst att undersöka själv innan en ansökan.

Detta var bara en del av de vanligaste villkoren som låneinstituten har. Se till att läsa igenom dem noga innan du bestämmer dig för att skicka in en låneansökan.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Alltomlån hjälper dig att hitta ett lån

Här kan du snabbt och enkelt jämföra privatlån. Billiga lån med längre ränta och längre återbetalningstid. Du kan jämföra många långivare och även filtrera på lån med betalningsanmärkning samt välja löptid och lånebelopp. Vill du kunna specificera mer? Besök vår stora jämförelse av privatlån och konsumtionslån.

Topp 10 långivare som erbjuder Privatlån / Blancolån


Aktivera filter för att endast visa långivare som passar dig:
Aktiva filter:
Du jämför just nu långivare som lånar ut alla lånebelopp.
Jämförelsen är sorterad på lägst ränta.

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst