Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Amortering
Betalningsanmärkning
Bolån / Bostadslån
Frågor och svar
Internetlån
Kalkylatorer för lån
Låna 500 - 500 000
Låna med / utan säkerhet
Låna till fordon
Lösa lån
Mikrolån
Mobillån
Privatlån
Räntor
SMSlån
Snabblån
Övrigt om lån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Bäst privatlån just nu

Välj lånebelopp:

Låneansökan - Privatlån

Här ska vi försöka förklara lite vad som händer när du skickar in en låneansökan för ett privatlån. Vi kommer till stor del att inrikta oss på hur det fungerar med ansökningar på nätet. Det är nämligen inte så spännande att här läsa hur det fungerar att söka ett lån på ett bankkontor då du ju där absolut kommer att få denna information under tiden som du är där. Likadant är det med ansökningar per telefon som också förklaras under vägen.

Processen som vi tar upp här är en standardprocess som många långivare använder sig av. Sen är det ju som med nästan allt annat att det kan fungera på något lite annorlunda sätt hos några långivare men det är oftast inga större skillnader.

Steg 1 vid en låneansökan

Detta kanske inte är ett egentligt steg i själva processen att ansöka om ett lån utan det är mer förarbete. Vi vill nämligen ytterligare en gång tipsa dig om att jämföra de olika alternativen innan du skickar in en låneansökan då du kan spara ganska mycket pengar på att välja den billigaste långivaren. Du kan göra det här på sajten eller så går du själv in på de tänkbara långivarnas webbsidor och där kollar vilka siffror som de presenterar.

Steg 2 – Fylla i formuläret

När du väl har bestämt dig för en långivare besöker du deras hemsida och där letar upp formuläret som de använder sig av för att ta mot en låneansökan. Formulären kan se lite olika ut men i grund och botten får man alltid svara på liknande frågor.

Det då får fylla i är t ex i lite grundläggande fakta om själva lånet som hur mycket du vill låna och hur länge du vill låna pengar. Efter det kommer du också att få fylla i information om dig själv som vad du heter, var du bor, personnummer, jobbsituation, lön m.m.

All denna information använder sedan långivaren sedan när de ska bestämma om din låneansökan ska godkännas eller ej. Om din inkomst är tillräckligt stor i förhållande till lånet kommer du att bli godkänd förutsatt att det inte finns andra saker som betalningsanmärkningar som drar ner på kreditbetyget.

Steg 3 – Preliminärt beslut

Informationen som du skickade in till långivaren i din låneansökan använder de för att göra en första bedömning om du har en ekonomi som klarar av att ta ett privatlån eller ej. Kommer de fram till att du har det får du ett preliminärt godkännande.

Långivaren skickar då ut ett skuldbrev till dig med posten (eller du skriver ut själv) som du ska skriva under och sedan skicka tillbaka till långivaren. Detta steg har börjat att ändra sig lite på senare tid då vissa långivare använder sig av e-leg av olika slag. Då kan du skriva under detta skuldbrev direkt på nätet och därmed går själva ansökan snabbare.

Steg 4 – Få pengarna

När du har skickat in skuldbrevet kommer långivaren ta ett slutligt beslut om de godkänner låneansökan eller ej. Det allra vanligaste är att de godkänner ansökningar som tidigare har preliminärt godkänts. Det som skulle kunna störa är om det har dykt upp stora problem efter det att den första ansökan skickades in.

Blir lånet godkänt efter det att skuldbrevet är inskickat kommer du att få pengarna insatta på det kontot som du har angivit inom ett par dagar. Hur snabbt det går beror dels på när du ansökte och hur snabb långivaren är i allmänhet.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Alltomlån hjälper dig att hitta ett lån

Här kan du snabbt och enkelt jämföra privatlån. Billiga lån med längre ränta och längre återbetalningstid. Du kan jämföra många långivare och även filtrera på lån med betalningsanmärkning samt välja löptid och lånebelopp. Vill du kunna specificera mer? Besök vår stora jämförelse av privatlån och konsumtionslån.

Topp 10 långivare som erbjuder Privatlån / Blancolån


Aktivera filter för att endast visa långivare som passar dig:
Aktiva filter:
Du jämför just nu långivare som lånar ut alla lånebelopp.
Jämförelsen är sorterad på lägst ränta.

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst