Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Amortering
Betalningsanmärkning
Bolån / Bostadslån
Frågor och svar
Internetlån
Kalkylatorer för lån
Låna 500 - 500 000
Låna med / utan säkerhet
Låna till fordon
Lösa lån
Mikrolån
Mobillån
Privatlån
Räntor
SMSlån
Snabblån
Övrigt om lån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Bäst privatlån just nu

Välj lånebelopp:

Konsumtionslån

Att det finns en massa olika namn för olika typer av lån är ju ett känt faktum. För att göra det ännu lite mer komplicerat är det även så att man ofta använder flera olika namn för att egentligen beskriva liknande typer av lån. Konsumtionslån är exakt en sådan sak då det egentligen är samma sak som ett vanligt privatlån. Privatlån som också brukar kallas för banklån eller blancolån.

Väljer man att använda ordet konsumtionslån betyder det rent ordagrant att pengarna som lånas är till att konsumeras direkt. T ex vill du kanske köpa lite möbler eller något helt annat och behöver låna pengar för detta. Det du då vill ha är ett privatlån men eftersom pengarna direkt ska konsumeras kallar man det ibland för ett konsumtionslån. Tittar man t ex i Norge så är det vanligt att de använder ordet forbrukslån för att beskriva privatlån. Ett ord som ganska väl motsvarar vårt konsumtionslån och ett ord som det hade varit bättre om det användes oftare här i Sverige. Det visar ju klarare vad det är för något lån. Ordet privatlån säger ju inte speciellt mycket egentligen.

Lån utan säkerhet

Eftersom pengarna ska användas för konsumtion och det normalt av saker som inte direkt är bestående som t ex ett hus är det frågan om ett lån utan säkerhet. Detta betyder att du kan använda pengar till vad som helst men att räntan kommer att bli lite högre.

Eftersom lånet är utan säkerhet går det inte att låna jättemycket pengar utan det vanliga är att man kan låna 10 000 - 350 000 kr. Detta bör dock inte vara något större problem då det ofta inte är mer pengar än så man behöver låna.

Som vanligt för alla lån gäller det att klara långivarens krav vilka ofta inte är speciellt hårda utan rent allmänt krävs en inkomst på lite över 100 000 kr per år om man vill låna. Finns det aktiva betalningsanmärkningar är risken stor att långivarna nekar en ansökan men detta är inte säkert då det finns vissa långivare som inte automatiskt säger nej.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Alltomlån hjälper dig att hitta ett lån

Här kan du snabbt och enkelt jämföra privatlån. Billiga lån med längre ränta och längre återbetalningstid. Du kan jämföra många långivare och även filtrera på lån med betalningsanmärkning samt välja löptid och lånebelopp. Vill du kunna specificera mer? Besök vår stora jämförelse av privatlån och konsumtionslån.

Topp 10 långivare som erbjuder Privatlån / Blancolån


Aktivera filter för att endast visa långivare som passar dig:
Aktiva filter:
Du jämför just nu långivare som lånar ut alla lånebelopp.
Jämförelsen är sorterad på lägst ränta.

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst