Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Amortering
Betalningsanmärkning
Bolån / Bostadslån
Frågor och svar
Internetlån
Kalkylatorer för lån
Låna 500 - 500 000
Låna med / utan säkerhet
Låna till fordon
Lösa lån
Mikrolån
Mobillån
Privatlån
Räntor
SMSlån
Snabblån
Övrigt om lån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Bäst privatlån just nu

Välj lånebelopp:

Jämföra Privatlån

Privatlån är som du troligen vet ett lån utan säkerhet som man kan söka när man vill ha pengar till något. Du behöver normalt inte precisera alls vart pengarna ska gå till utan det långivaren är intresserad av är att du ska kunna betala tillbaka lånet inte vad pengarna ska användas till. Ska du ta ett privatlån som är hyfsat stort krävs det normalt att du har en viss inkomst per år, men det är inga direkt stora summor. Har du ett jobb ska det med stor sannolikhet inte vara något stort problem. En sak som är viktig att komma ihåg angående privatlån är att de generellt är dyrare än t ex bolån som har säkerhet. Detta då det helt enkelt är en större risk för långivaren att låna ut pengar på detta vis.

Vad är viktigt att titta när man jämför privatlån?

Ränta

Den största kostnaden för ett privatlån är räntan som ska betalas till långivaren för att man får låna pengarna. Därför är räntan en väldigt intressant siffra när man jämför privatlån då en lägre ränta ju ofta betyder sparade pengar. Eftersom räntorna kan skilja kraftigt mellan de olika långivarna är detta en bra indikation på vilken som är billigast. Det är just ränta som en långivare tar ut för att de själva ska kunna göra en vinst. De får nämligen bara ta ut sin vinst i form av ränta, avgifter av olika slag ska enbart täcka deras faktiska kostnader.

Längd på lånet

Ett privatlån är ganska fritt när det gäller återbetalningstid. Du kan ofta välja att betala tillbaka lånet på 1 - 15 år. Det är lite olika hur lång tid som gäller hos de olika långivarna och då speciellt de som inriktar sig på lite mindre privatlån där längsta löptiden ofta bara är några år.

Lånar du pengar under bara ett år jämfört med 10 år eller något sådant kommer du att få betala tillbaka allt mycket snabbare något som du måste tänka på. Månadskostnaderna blir då mycket högre då amorteringsdelen är större. Räntekostnaden som du får betala under tiden kommer dock att vara lägre.

Fundera ut vilken återbetalningstid du önskar dig och kolla sedan upp vilka alternativ du har inom detta spann. Kanske kommer du fram till att någon annan lånelängd passar dig. Det viktiga är att du tänker på detta när du jämföra privatlån.

Den effektiva räntan

En väldigt bra siffra att ta reda på när du ska jämföra privatlån är den så kallade effektiva räntan. Detta är ett ord som många inte har riktigt koll på vad det egentligen betyder, men du kan vara lugn då det faktiskt är ett ganska enkelt begrepp.

Den effektiva ränta är den räntan som det blir på ett lån utslaget på ett år om man räknar in alla kostnader. Detta innebär att den vanliga räntan bara är en del av den effektiva räntan. Här räknas alltså alla kostnader som har med lånet att göra in. Kanske har du en uppläggningsavgift eller aviavgift som följer med lånet.

Eftersom den effektiva räntan tar alla kostnader i beräkning är detta det allra bästa måttet som du kan använda för att jämföra privatlån. Det är helt enkelt så att den banken som har den lägsta effektiva räntan även kommer att bli den som det är billigast att ansöka om ett privatlån hos.

Kom bara ihåg att jämföra lån med likvärdiga villkor hos de olika långivarna då amorteringstid och annat kommer att påverka hur hög den effektiva räntan blir. Det är ju viktigt att jämföra privatlån på rätt sätt för att inte missa det billigaste priset om man är ute efter det. Då det är svårt att räkna ut effektiv ränta utan att ha absolut alla fakta så presenterar vi bara här de siffrorna som långivarna själva skriver ut. I vissa fall så skriver långivaren ut maximala och minimala effektiv ränta medan de i andra fall bara skriver ut en exempelränta som då ofta räknas på ett 100 000 kr lån under fem år.

Jämför privatlån på Alltomlån.com

Vi har en sida på denna sajt där vi har jämfört privatlånen från ett antal olika långivare. Kanske kan detta vara ett bra tips att iaf börja dina undersökningar efter det bästa privatlånet. T ex hittar du hur mycket du kan låna hos de olika långivarna och vad den effektiva räntan blir. Titta in till jämförelsen och se ifall den inte kan ge dig en lite bättre grund för ett framtida beslut.

Jämför privatlån på alltomlån.com.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Alltomlån hjälper dig att hitta ett lån

Här kan du snabbt och enkelt jämföra privatlån. Billiga lån med längre ränta och längre återbetalningstid. Du kan jämföra många långivare och även filtrera på lån med betalningsanmärkning samt välja löptid och lånebelopp. Vill du kunna specificera mer? Besök vår stora jämförelse av privatlån och konsumtionslån.

Topp 10 långivare som erbjuder Privatlån / Blancolån


Aktivera filter för att endast visa långivare som passar dig:
Aktiva filter:
Du jämför just nu långivare som lånar ut alla lånebelopp.
Jämförelsen är sorterad på lägst ränta.

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst