Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Amortering
Betalningsanmärkning
Bolån / Bostadslån
Frågor och svar
Internetlån
Kalkylatorer för lån
Låna 500 - 500 000
Låna med / utan säkerhet
Låna till fordon
Lösa lån
Mikrolån
Mobillån
Privatlån
Räntor
SMSlån
Snabblån
Övrigt om lån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Bäst privatlån just nu

Välj lånebelopp:

Blancolån

Blancolån är ett annat namn för det klassiska enkla privatlånet. Blancolån är därmed troligen den mest klassiska typ av lån som existerar. Ett blancolån är normalt någonstans mellan cirka 10 000 kr och upp till ungefär 350 000 kr.

Vad är ett blancolån?

Ett blancolån är som vi tidigare skrivit ett helt vanligt klassiskt lån som du kan ansöka om hos i princip alla banker plus att det finns ett antal låneinstitut som också erbjuder detta. Eftersom blancolånet är ett lån utan säkerhet kommer detta att innebära att långivaren anser det vara en större risk att låna ut pengarna till dig, detta handlar inte om hur din ekonomi ser ut utan är typen av lån som för med sig detta..

Du kan läsa mer om vad ett lån utan säkerhet innebär på vår sida om det som du hittar länk till lite tidigare i texten . Men om man lite enkelt ska förklara det kan man säga att ett lån utan säkerhet är ett lån där du inte erbjuder långivaren något i form av säkerhet / pant. Ett lån med säkerhet är t ex ett bolån där huset är säkerheten. Då blir det säkrare för långivaren då de där kan kräva att huset säljs för att betala av lånet ifall betalningarna inte sköts enligt planen.

Eftersom ett blancolån inte har någon säkerhet och långivaren därmed känner sig mindre trygga kan du räkna med att få betala en högre ränta än vad du annars skulle ha fått göra. Räntan för denna typ av lån sätts ofta individuellt efter det att långivaren gjort en kreditprövning. Generellt kan man dock säga att ett litet privatlån har en betydligt högre ränta än ett stort privatlån.

Vad krävs för att teckna ett blancolån?

Om du vill teckna ett blancolån krävs det vanligen att du har en fast inkomst som gör att långivaren anser att du klarar av att betala tillbaka lånesumman. Sedan ska du som alltid vara minst 18 år gammal.

Har du en betalningsanmärkning kan det klart sätta käppar i hjulet för en eventuell låneansökan. Det behöver dock inte vara omöjligt alls att få ett lån. Du kan läsa mer om det på vår sida om just privatlån och betalningsanmärkningar. Dock får du räkna med att de allra flesta långivarna inte accepterar ansökningar från personer med anmärkningar.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Alltomlån hjälper dig att hitta ett lån

Här kan du snabbt och enkelt jämföra privatlån. Billiga lån med längre ränta och längre återbetalningstid. Du kan jämföra många långivare och även filtrera på lån med betalningsanmärkning samt välja löptid och lånebelopp. Vill du kunna specificera mer? Besök vår stora jämförelse av privatlån och konsumtionslån.

Topp 10 långivare som erbjuder Privatlån / Blancolån


Aktivera filter för att endast visa långivare som passar dig:
Aktiva filter:
Du jämför just nu långivare som lånar ut alla lånebelopp.
Jämförelsen är sorterad på lägst ränta.

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst