Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Amortering
Betalningsanmärkning
Bolån / Bostadslån
Frågor och svar
Internetlån
Kalkylatorer för lån
Låna 500 - 500 000
Låna med / utan säkerhet
Låna till fordon
Lösa lån
Mikrolån
Mobillån
Privatlån
Räntor
SMSlån
Snabblån
Övrigt om lån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Bäst privatlån just nu

Välj lånebelopp:

Skuldsanering

Har du dragit på dig skulder är det viktigt att få ordning på dessa om de har blivit så stora att de medför problem för din ekonomi. Viktigt är att inte ge upp då det oftast går att göra mycket med privatekonomin om man är beredd att offra en del.

Varför de ekonomiska problemen har blivit så stora att skuldsanering behöver övervägas är inte det viktiga när det handlar om att få kontroll på skulden utan allt handlar om att få ordning på ekonomin för att det inte ska inverka negativt i framtiden.

Dock är det viktigt att sedan fundera igenom noga varför skulderna har uppstått och hur man kan göra för att undvika att sätta sig i samma situation i framtiden.

Här i denna artikel kommer vi att föreslå lite mer att läsa om du är ute efter en skuldsanering. Vi kommer även att tipsa om en metod som du själv kan använda dig utav för att få bättre ordning på ekonomin om krisen inte har nått så långt att det inte finns några utvägar.

Vad är skuldsanering?

En skuldsanering betyder att individen som får den godkänd blir helt eller devis befriad från skyldigheten att betala sina skulder. Detta styrs av skuldsaneringslagen.

Att få skuldsanering godkänt är inte helt enkelt och det är inte någon dans på rosor om den väl godkänns. Det är nämligen så att alla pengar som överstiger det som krävs för att leva kommer att gå till fordringsägarna. Oftast görs en plan upp på fem år som ska rätta till problemen och under denna tid blir det i princip ett liv på existensminimum som gäller.

Det är Kronofogden som har hand om skuldsaneringsfrågor i Sverige och det är därför ett bra tips att läsa ännu mer fakta på deras hemsida.

Om problemen är hanterbara

Som du märker av vår beskrivning av en skuldsanering är detta något man ska göra allt för att undvika. Tror du därför att du har möjlighet att själv klara dig ur problemen är detta att klart föredra. Här kan vi tipsa om ett besök på Ekonomi-portalen där du kan läsa mer om detta och där du även hittar en metod som kan användas för att bli skuldfri.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Alltomlån hjälper dig att hitta ett lån

Här kan du snabbt och enkelt jämföra privatlån. Billiga lån med längre ränta och längre återbetalningstid. Du kan jämföra många långivare och även filtrera på lån med betalningsanmärkning samt välja löptid och lånebelopp. Vill du kunna specificera mer? Besök vår stora jämförelse av privatlån och konsumtionslån.

Topp 10 långivare som erbjuder Privatlån / Blancolån


Aktivera filter för att endast visa långivare som passar dig:
Aktiva filter:
Du jämför just nu långivare som lånar ut alla lånebelopp.
Jämförelsen är sorterad på lägst ränta.

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst