Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Amortering
Betalningsanmärkning
Bolån / Bostadslån
Frågor och svar
Internetlån
Kalkylatorer för lån
Låna 500 - 500 000
Låna med / utan säkerhet
Låna till fordon
Lösa lån
Mikrolån
Mobillån
Privatlån
Räntor
SMSlån
Snabblån
Övrigt om lån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Bäst privatlån just nu

Välj lånebelopp:

Semesterlån

Att ge sig ut och resa kan ge trevliga upplevelser som man kommer att komma ihåg hela sitt liv. Dock är det ju tyvärr inte alltid så att man har tillräckligt mycket pengar för att göra den där önskade resan vid just det tillfället som man kan resa. Det är i detta läge ett semesterlån eller reselån kan komma in i bilden. Sen är det som alltid frågan om det är något man ska låna pengar till.

Semesterlån = Blancolån / Privatlån

Vill man låna pengar till en semester är det i princip alltid frågan om ett privatlån som man får ta. Privatlån kallas också för blancolån. Detta innebär att man lånar pengar utan säkerhet vilket för med sig att långivaren inte alls blandar sig i vart pengarna går. Du kan därför låna pengar och sedan spendera dem på exakt vad du vill. Samtidigt så blir räntan högre än på ett lån med säkerhet.

Privatlån sträcker sig normalt från ca 10 000 - 350 000 kr. Nu ska man ju inte behöva låna maxbeloppet för en normal resa men det är iaf så mycket som det går att låna i form av privatlån. Återbetalningstid ligger oftast mellan 1 - 12 år. Tar man ett litet privatlån måste det troligen betalas tillbaka inom några år men tas ett större kan man välja att betala tillbaka det på längre tid.

Är det rätt att låna?

Detta är en fråga man alltid ska ställa sig när man funderar på att låna pengar. Säg att en resa skulle kosta cirka 40 000 kr och man tycker att det är värt den summan. Ska man då låna 40 000 kr för att betala resan och får en ränta på 6 % och tänker betala tillbaka lånet på 4 år kommer det att kosta ungefär 5 000 kr extra. Det man då får fundera på är ifall man tycker att det är värt att betala 45 000 kr för samma resa. Detta exempel är uträknat med en ganska låg ränta när det gäller privatlån. Många långivare har betydligt högre räntor vilket ju för med sig att själva resan blir betydligt dyrare. Du får räkna ut vad den exakta kostnaden blir för det lånet du får.

Vi kan här självklart inte säga om det är rätt eller ej att ta ett semesterlån. Du kan bara svara på den frågan själv. Det vi kan hjälpa dig med är att försöka tänka på ett bra sätt inför beslutet. Och det viktiga då är att man inte bara ser vad själva resan kommer att kosta i första läget utan vad den totalt kommer att kosta när hela semesterlånet är återbetalat. Kommer man fram till att man tycker det är värt den extra kostnaden då är det ju bara att köra på.

Kom även ihåg att dina månadskostnader kommer att gå upp den närmaste tiden. För det lånet som vi pratade om tidigare skulle kostnaden för ränta och amortering bli ca 1 000 kr i början av löptiden och ner till 800 kr i slutet av löptiden.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Alltomlån hjälper dig att hitta ett lån

Här kan du snabbt och enkelt jämföra privatlån. Billiga lån med längre ränta och längre återbetalningstid. Du kan jämföra många långivare och även filtrera på lån med betalningsanmärkning samt välja löptid och lånebelopp. Vill du kunna specificera mer? Besök vår stora jämförelse av privatlån och konsumtionslån.

Topp 10 långivare som erbjuder Privatlån / Blancolån


Aktivera filter för att endast visa långivare som passar dig:
Aktiva filter:
Du jämför just nu långivare som lånar ut alla lånebelopp.
Jämförelsen är sorterad på lägst ränta.

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst