Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Amortering
Betalningsanmärkning
Bolån / Bostadslån
Frågor och svar
Internetlån
Kalkylatorer för lån
Låna 500 - 500 000
Låna med / utan säkerhet
Låna till fordon
Lösa lån
Mikrolån
Mobillån
Privatlån
Räntor
SMSlån
Snabblån
Övrigt om lån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Bäst privatlån just nu

Välj lånebelopp:

Låneskydd

Låneskydd kan du skaffa hos de flesta långivare som erbjuder större lån är tänkt är tänkt som en sorts försäkring som ska hjälpa dig ifall du råkar ut för några ekonomiska problem vilka gör att du inte har möjlighet att betala tillbaka det du ska till långivaren. Självklart täcker försäkringen inte alla typer av ekonomiska problem utan bara några utvalda. Om du skulle dra på dig en massa onödiga kostnader och därmed inte kan återbetala lånet kommer inte låneskyddet att träda in och hjälpa till.

Ska man ha ett låneskydd?

Det går inte att säga antingen ja eller nej på denna fråga utan det är helt upp till din egen situation om det är bra eller ej med ett låneskydd. Men lite hur du kan tänka kan du läsa om under de nästa två rubrikerna.

Inget låneskydd om

Har du en stark ekonomisk situation som du inte tror ska ändra sig inom överskådlig framtid så är nog inte ett låneskydd något för dig. En stark ekonomisk situation kan t ex innebära att du har ett jobb som du kan känna dig väldigt säker på att du får behålla. Man kan ju även säga att ifall du är pensionär har du en inkomst som du kan känna dig trygg i att du alltid kommer att ha, därmed är nog inte ett låneskydd något för dig. Sen ska det sägas att det inte alltid är möjligt att teckna denna försäkring ifall du är en pensionär.

Skaffa låneskydd om

Om din ekonomiska situation inte ser lika bra ut samtidigt som du ska ansöka om ett lån kan det vara en bra idé att skaffa ett låneskydd. Om man ser till arbete så kanske du arbetar inom en bransch som för tillfället har problem och du därmed inte kan vara säker på att få behålla jobbet. Sen ska man ju veta att det kostar pengar att ta ett låneskydd så kostnaden är något man får väga in också. Det du gör om du tecknar ett låneskydd är att köpa dig ytterligare säkerhet.

Vad täcker ett låneskydd?

Som det gäller för alla typer av försäkringar kan det skilja lite från de olika ställena där du kan skaffa ett låneskydd i fråga om exakt vad det täcker och inte. Men generellt kan man säga att ett låneskydd normalt täcker.

Plötsligt arbetslös

Om du blir av med ditt arbete kommer låneskyddet här att gå in och hjälpa dig. Detta är också troligen den allra vanligaste anledningen varför folk skaffar denna typ av försäkring. Du måste ha ett jobb när du tecknar försäkringen och det ska inte finnas några planer på uppsägningar där du jobbar. Sen är det heller inte säkert att denna del av försäkringen träder i kraft förrän om några månader. Allt för att en person inte ska kunna teckna en försäkring när han visste att han skulle bli uppsagd snart.

Inte kan jobba vidare

Om oturen är framme finns det en risk att man antingen blir sjuk eller skadad på ett sådant vis att man måste sluta jobba. Detta för ofta med sig klart minskade inkomster något som kan påverka förmågan att betala tillbaka på ett lån. På samma sätt som att du måste ha ett jobb måste du även vara frisk när försäkringen tecknas.

Låntagare som avlider

Om en låntagare som har låneskyddsförsäkring skulle avlida under lånetiden kommer försäkring här att gå in och hjälpa till med återbetalningen av lånet. Vilka regler som olika företag har skiljer sig dock frisk åt så kolla upp detta noga.

Hur fungerar låneskyddet?

Ett låneskydd ersätter den kostnad som uppkommer varje månad för ditt lån. Detta innebär att den täcker både ränta och amortering. Skulle det vara så att du har ett amorteringsfritt lån kommer låneskyddet bara att täcka kostnaden för räntan. Har du ett lån där du betalar av varje månad kommer alltså detta lån att betalas tillbaka som vanligt under tiden försäkringen hjälper dig, alltså sjunker det totala lånet så som det skulle gjort vid dina vanliga betalningar.

Lite avslutande att tänka på när det gäller låneskydd

Tidigare på sidan har du kunnat läsa lite grundläggande vad ett låneskydd täcker. Tyvärr är det så att man inte kan säga exakt hur mycket som din försäkring kommer att betala ut för att täcka de olika eventualiteterna för detta skiljer kraftigt från olika försäkringar.

Exempel på saker som kan variera är vilka regler som gäller när åldern kommer ifråga. Vissa erbjuder låneskydd till äldre personer än vad andra gör.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Alltomlån hjälper dig att hitta ett lån

Här kan du snabbt och enkelt jämföra privatlån. Billiga lån med längre ränta och längre återbetalningstid. Du kan jämföra många långivare och även filtrera på lån med betalningsanmärkning samt välja löptid och lånebelopp. Vill du kunna specificera mer? Besök vår stora jämförelse av privatlån och konsumtionslån.

Topp 10 långivare som erbjuder Privatlån / Blancolån


Aktivera filter för att endast visa långivare som passar dig:
Aktiva filter:
Du jämför just nu långivare som lånar ut alla lånebelopp.
Jämförelsen är sorterad på lägst ränta.

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst