Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Amortering
Betalningsanmärkning
Bolån / Bostadslån
Frågor och svar
Internetlån
Kalkylatorer för lån
Låna 500 - 500 000
Låna med / utan säkerhet
Låna till fordon
Lösa lån
Mikrolån
Mobillån
Privatlån
Räntor
SMSlån
Snabblån
Övrigt om lån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Bäst privatlån just nu

Välj lånebelopp:

Låna pengar student

I Sverige har inte de olika långivarna rätt att låna ut pengar på samma sätt som CSN gör till studenterna. Men det betyder inte att du som student inte kan låna ytterligare pengar utan det finns fortfarande alternativ. Här ska vi titta lite mer på dessa andra alternativ som du som student har. Vill du istället läsa om de vanliga studielånen som du kan få genom CSN är tipset att du besöker deras hemsida istället.

Studentlån

Vissa av de större bankerna har tagit fram speciella lån som är inriktade på just studenter. Så om du vill låna pengar och är student kan detta klart vara ett alternativ. Det du dock ska veta är att dessa lån inte är alls lika stora som CSNlånet. Studentlånen som bankerna erbjuder är istället tänkta att användas för att köpa viktiga saker som t ex en dator.

Det är även viktigt att veta att dessa lån inte är upplagda på alls samma sätt som studielånen från CSN. I allmänhet är villkoren inte lika bra för dig som student. Att lånen oftast är dyrare är tyvärr ofta ett problem för studenter som lever på ganska små marginaler. Men det är i princip inget som en vanlig låntagare kan göra åt detta.

Eftersom villkoren ofta är väldigt annorlunda för dig som vill låna pengar och är student är tipset att du besöker de större bankernas hemsidor och kollar upp vad de säger. Ett villkor som de t ex kan kräva är att studie är på högskolenivå.

Låna pengar som student på annat sätt

Är du student finns det fortfarande möjligheter att låna pengar på vanligt vis då t ex genom ett klassiskt privatlån. Samtidigt är det större risk att du kommer att bli nekad ett sådant lån du kanske inte har en tillräckligt stor inkomst.

Jobbar du extra eller har sparade pengar sedan tidigare ökar dina chanser markant att få låna pengar på vanligt vis även om du är student. Det gäller liksom bara att klara kreditkollen. Sen det sista du ska fundera på är ifall du verkligen behöver låna några pengar. Grundtanken är att det ska gå att studera och leva på bidraget och det vanliga CSN-lånet. Klarar du inte av detta är det kanske något i privatekonomin som behöver ses över.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Alltomlån hjälper dig att hitta ett lån

Här kan du snabbt och enkelt jämföra privatlån. Billiga lån med längre ränta och längre återbetalningstid. Du kan jämföra många långivare och även filtrera på lån med betalningsanmärkning samt välja löptid och lånebelopp. Vill du kunna specificera mer? Besök vår stora jämförelse av privatlån och konsumtionslån.

Topp 10 långivare som erbjuder Privatlån / Blancolån


Aktivera filter för att endast visa långivare som passar dig:
Aktiva filter:
Du jämför just nu långivare som lånar ut alla lånebelopp.
Jämförelsen är sorterad på lägst ränta.

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst