Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Amortering
Betalningsanmärkning
Bolån / Bostadslån
Frågor och svar
Internetlån
Kalkylatorer för lån
Låna 500 - 500 000
Låna med / utan säkerhet
Låna till fordon
Lösa lån
Mikrolån
Mobillån
Privatlån
Räntor
SMSlån
Snabblån
Övrigt om lån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Bäst privatlån just nu

Välj lånebelopp:

Låna pengar 18 år

Har du fyllt 18 år är det naturligt att man tror att det inte ska vara några problem att låna pengar om man så vill. Iaf är det ju lätt att tro att det inte är åldern som ska påverkar om man får låna pengar eller ej. En kreditprövning måste ju av förklarlig anledning alltid klaras av oavsett ålder på den som lånar.

Tyvärr är det dock inte så enkelt utan det kan ofta finnas regler som säger att en låntagare måste vara en viss ålder för att bli godkänd. I denna artikel ska vi därför förklara lite vad som gäller för lite olika låntyper och ålder. Vilka som går bra att låna om du är 18 år och vilka som kan vara betydligt svårare.

Låna pengar 18 år - Mikrolån

När det gäller mikrolån så är reglerna lite varierande. Men allmänt kan man säga att ungefär 2/3 av låneinstituten har regler som säger att personer som är 18 år och vill låna pengar inte får göra det. Detta är en uppskattning från vår sida vilket betyder att det inte är säkert att det stämmer helt och hållet.

Men det positiva är att den resterande 1/3 av låneinstituten godkänner ansökningar från 18-åringar. Ytterligare positivt är att reglerna och priserna inte skiljer sig alls utan det är bara att leta upp den billigaste långivaren som kan passa. Den nackdelen som finns är att urvalet av långivare blir mindre vilket riskerar att föra med sig att de billigaste inte går att välja. Egentligen finns det inget direkt samband mellan när det gäller pris och vilka åldersregler som långivarna har. Men då det ofta varierar vilka som är billigast för olika summor är risken större att du får betala mer än om du varit några år äldre.

För att hitta en lista på långivare som erbjuder dig som är 18 år och vill ta ett mikrolån kan du besöka vår artikel där vi tar upp just detta. Läs mer om mikrolån 18 år.

Låna pengar 18 år - Privatlån

När vi tänker på privatlån här menar vi lån som ligger mellan 10 000 - 350 000 kr ungefär. Reglerna här är också lite varierande för olika långivare. Men rent allmänt kan man säga att de lite större bankerna oftast inte väljer att titta på åldern så noga utan mer bryr sig om inkomsterna.

De låneinstituten som har specialiserat sig på lite mindre privatlån har dock ofta regler som säger att den som ansöker om ett lån måste vara minst 20 år.

Har du bara en bra ekonomi i övrigt med en stabil inkomst ska det inte vara något problem att låna pengar om du är 18 år genom ett privatlån. Jämfört med mikrolån krävs det här en bättre ekonomi med en högre månadsinkomst och det är just hur stor denna inkomst och en del andra faktorer som långivarna är mer intresserade av inte åldern. Har du dessa förutsättningar är det även positivt för dig då du kan vända dig till de större långivarna som även oftast är billigast att låna ifrån.

Låna pengar 18 år - Bolån

Ett bolån ska vara det enklaste för dig som är 18 år att skaffa, iaf i det hänseendet att åldern inte ska påverka speciellt mycket. Eftersom lånet har bostaden som säkerhet kommer långivaren att känna sig tryggare med denna form av lån. Så om du har en tillräckligt hög inkomst samtidigt som du har koll på ekonomin i övrigt ska det inte vara några problem att låna pengar om du är 18 år och letar efter ett bolån.

När det gäller bolån är det istället ofta andra saker som förmåga att betala en tillräckligt stor kontantinsats som kan sätta käppar i hjulet. Visst kan du låna till en kontantinsats också men då ska ekonomin också vara tillräckligt bra för detta vilket ofta kan vara svårt.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Alltomlån hjälper dig att hitta ett lån

Här kan du snabbt och enkelt jämföra privatlån. Billiga lån med längre ränta och längre återbetalningstid. Du kan jämföra många långivare och även filtrera på lån med betalningsanmärkning samt välja löptid och lånebelopp. Vill du kunna specificera mer? Besök vår stora jämförelse av privatlån och konsumtionslån.

Topp 10 långivare som erbjuder Privatlån / Blancolån


Aktivera filter för att endast visa långivare som passar dig:
Aktiva filter:
Du jämför just nu långivare som lånar ut alla lånebelopp.
Jämförelsen är sorterad på lägst ränta.

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst