Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Amortering
Betalningsanmärkning
Bolån / Bostadslån
Frågor och svar
Internetlån
Kalkylatorer för lån
Låna 500 - 500 000
Låna med / utan säkerhet
Låna till fordon
Lösa lån
Mikrolån
Mobillån
Privatlån
Räntor
SMSlån
Snabblån
Övrigt om lån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Bäst privatlån just nu

Välj lånebelopp:

Lån utan kreditprövning?

Detta är något du inte ska räkna med att alls hitta. Tidigare var det inte säkert att alla långivare kollade upp de som ville ta ett mikrolån men detta är inte fallet längre. Långivarna ska göra en kreditprövning. Om de inte gör detta följer de inte reglerna som ställs på dem som långivare.

Att långivarna gör en kreditprövning ska ses som något positivt då det bara betyder att de kollar upp ifall ekonomin är tillräckligt stark för att kunna få låna pengarna eller ej. Visar denna prövning att det inte finns tillräckligt stora ekonomiska muskler är det heller inte någon bra idé att låna pengar då detta kan leda fram till mycket större problem i framtiden. Om du blir nekad ett lån ska du därför ställa dig frågan varför denna långivare inte tycker att du är en tillräckligt bra kund för att de ska vilja låna ut pengar. Deras mål är ju inte att neka ansökningar om de tycker att den ansökandes ekonomi är bra då de ju då inte tjänar några pengar. Kanske är det ett tecken på att du inte ska låna några pengar.

Det som dock skiljer olika långivare åt är deras sätt att pröva ifall någon ska bli godkänd eller ej. Många långivare tackar t ex automatiskt nej till en ansökan om det finns aktiva betalningsanmärkningar. Andra godkänner dessa ansökningar ifall ekonomin i övrigt är bra. Det är ofta de större bankerna som har regler som säger att ansökningar från personer med anmärkningar inte ska godkännas. Nu ska det sägas att det kan gå att få låna även hos dessa om det finns anmärkningar men det är inte vanligt och det krävs då ett personligt möte där du förklarar din situation. Räkna dock inte med att bli godkänd även om din ekonomi är mycket god. Om du har anmärkningar är det istället de långivare som har inriktat sig på denna typ av kunder som är största chansen.

Sen kan det även vara skillnad på kraven som ställs beroende på storlek och typ av lån. Det säger ju sig själv att det inte behöver ställas lika hårda krav på någon som ska låna 10 000 kr som någon där ett lån på 5 000 000 är på tapeten. Finns det något som kan stå som säkerhet (t ex ett hus) påverkar detta också vilka krav som ställs.

Sammantaget är alltså en kreditprövning något bra då den är till för att säkerställa ekonomin hos låntagaren. Detta är något som både den som lånar och lånar ut har nytta av.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Alltomlån hjälper dig att hitta ett lån

Här kan du snabbt och enkelt jämföra privatlån. Billiga lån med längre ränta och längre återbetalningstid. Du kan jämföra många långivare och även filtrera på lån med betalningsanmärkning samt välja löptid och lånebelopp. Vill du kunna specificera mer? Besök vår stora jämförelse av privatlån och konsumtionslån.

Topp 10 långivare som erbjuder Privatlån / Blancolån


Aktivera filter för att endast visa långivare som passar dig:
Aktiva filter:
Du jämför just nu långivare som lånar ut alla lånebelopp.
Jämförelsen är sorterad på lägst ränta.

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst