Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Amortering
Betalningsanmärkning
Bolån / Bostadslån
Frågor och svar
Internetlån
Kalkylatorer för lån
Låna 500 - 500 000
Låna med / utan säkerhet
Låna till fordon
Lösa lån
Mikrolån
Mobillån
Privatlån
Räntor
SMSlån
Snabblån
Övrigt om lån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Bäst privatlån just nu

Välj lånebelopp:

Lån med borgensman

Att ha någon annan till att gå med på att stå som borgensman för ett lån kan vara chansen att låna pengar ifall kreditvärdigheten inte är tillräckligt hög. Det kan även vara chansen för den som har betalningsanmärkningar att få låna pengar till något viktigt. Att ha någon som går in som borgensman för ett lån är bara aktuellt på de lite större lånen som t ex privatlån och bolån. Personen som ställer upp ska också klara av en kreditprövning så att låneinstitutet känner sig säkra på att återfå sina utlånade pengar.

Borgensmannen har ett stort ansvar

Självklart är det aldrig målet att inte kunna betala tillbaka en skuld enligt vad som är planerat. Men tyvärr kan detta hända och det är då viktigt att veta vad som gäller för den person som gått med på att agera borgensman.

Skulle detta inträffa har borgensmannen ansvar för att skulden betalas tillbaka. Detta skulle då kunna innebära att en person t ex måste sälja sitt hus eller liknande för att få fram tillräckligt mycket pengar för att betala tillbaka. En eventuell skilsmässa eller något liknande är heller inte något som påverkar borgensåtagandet utan detta finns kvar även efter.

Viktigt att vara säker

Det går aldrig att vara helt säker på något men man bör verkligen vara övertygad om att det inte ska vara några problem att betala tillbaka lånet man tar. För det är inte en rolig situation om en borgensman måste gå in och lösa det hela.

Medlåntagare har blivit vanligare

Det har på senare tid blivit mindre vanligt med en borgensman utan istället har man mer och mer gått över på att ha medlåntagare. Skillnaden är faktiskt ganska liten på hur det fungerar i praktiken. Ser man lite mer noga på det hela så kan bara långivaren kräva pengar av en borgensman ifall personen som lånat inte betalar medan en medlåntagare står på lånet på samma vis som "huvudlåntagaren". De är alltså likvärdiga här och det blir skillnad i deklaration osv också.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Alltomlån hjälper dig att hitta ett lån

Här kan du snabbt och enkelt jämföra privatlån. Billiga lån med längre ränta och längre återbetalningstid. Du kan jämföra många långivare och även filtrera på lån med betalningsanmärkning samt välja löptid och lånebelopp. Vill du kunna specificera mer? Besök vår stora jämförelse av privatlån och konsumtionslån.

Topp 10 långivare som erbjuder Privatlån / Blancolån


Aktivera filter för att endast visa långivare som passar dig:
Aktiva filter:
Du jämför just nu långivare som lånar ut alla lånebelopp.
Jämförelsen är sorterad på lägst ränta.

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst