Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Amortering
Betalningsanmärkning
Bolån / Bostadslån
Frågor och svar
Internetlån
Kalkylatorer för lån
Låna 500 - 500 000
Låna med / utan säkerhet
Låna till fordon
Lösa lån
Mikrolån
Mobillån
Privatlån
Räntor
SMSlån
Snabblån
Övrigt om lån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Bäst privatlån just nu

Välj lånebelopp:

Dyra lån

Alla som lånar pengar vill ju göra detta på ett så billigt sätt som bara möjligt. Dyra lån är ju något man definitivt vill undvika så långt det bara går. Här ska vi därför ta upp lite anledningar till varför det kan bli dyrt att låna och även vilka typer av lån som kostar mest och varför de är just det.

Vilka typer av lån är dyrast och varför

Som de flesta vet om kostar det olika mycket att skaffa olika typer av lån. Om man tar och listar dem efter vilka som är dyrast så är det klart mikrolånen som toppar den lista. Efter detta kommer andra typer av privatlån som har väldigt hög ränta. Mikrolån är faktiskt en form av privatlån även om man inte brukar dela på dem. De allra billigaste lånen som man kan söka är sådana där man ska ha något som säkerhet som t ex ett bolån, billån kan också vara ett lån med säkerhet och detta är ofta förhållandevis billigt.

Mikrolånen blir dyra då det är under en sådan kort tid som pengarna lånas. Det är ju normalt inte längre än 30 dagar som man lånar pengarna och då det oftast kostar 300 kr eller mer blir det ett väldigt dyrt pris för ett lån på bara några tusen kronor. Den effektiva räntan blir på dessa lån därför grymt hög, t o m över 1 000 procent.

Långivarna måste ska tjäna pengar plus att de ska täcka sina kostnader varför de måste ta ut förhållandevis höga kostnader om man ser till lånesumman. Det talas om ockerräntor men det är lite fel då de faktiskt måste ta ut dessa summor för att gå ihop och ser man på statistiken är det inte många av dessa företag som gör några större vinster. Sen är det självklart upp till varje individuell låntagare att fundera på om de tycker priset är rimligt.

Nästa steg är sedan krediter som tas när man handlar eller vanliga privatlån som är av det mindre slaget. Räntenivåerna på dess lån kan ofta ligga en bra bit över 15 % per år vilket gör dem till klart dyra låna. Tar du istället ett större privatlån (30 000 kr och uppåt) kommer du ofta att få en mycket bättre ränta. Dock kommer dessa privatlån aldrig att bli billigast då du inte har något i säkerhet för lånet. Detta gör att långivarna inte känner sig så säkra på att få tillbaka pengarna och deras sätt att hantera detta är att höja priserna. För att få bästa möjliga ränta ska en låntagare ta ett stort lån under en lång period och samtidigt ha en god kreditvärdighet. Tvärtom och räntan kommer att gå upp i jämförelse och det kraftigt.

De billigaste lånet du kan söka är ett lån där du erbjuder låneinstitutet något i säkerhet. Detta betyder att ifall du inte skulle klara av att betala tillbaka lånet som det är tänkt så kan långivaren kräva in säkerheten för att lånet ska betalas. Ditt hus kan alltså tvångssäljas för att täcka lånet.  Vanliga lån med säkerhet är billån och bostadslån. Det som är positivt för dig är att långivaren känner sig tryggare att låna ut pengar med säkerhet och det kommer att innebära att det inte blir ett lika dyrt lån för dig då räntan blir lägre. Räntorna kan här ligga på bara några procent per år.

Personen kan också påverka

På de lite större lånen kommer även den som ansöker om lånet att påverka om det blir ett dyrt eller billigt lån. Har den ansökande bra kreditvärdighet t ex tack vare en bra trygg inkomst, sparade pengar eller något annat som visar på stabilitet är chanserna som störst att få den lägsta möjliga ränta. Allt handlar som vanligt om risk och kan den som ansöker visa upp att det är en väldigt liten risk för långivaren att låna ut pengar så blir räntan ofta lägre. Du kan även förhandla själv om villkoren på lånet och detta gäller speciellt för bolån där bra argument kan göra att din ränta sjunker en bit.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Alltomlån hjälper dig att hitta ett lån

Här kan du snabbt och enkelt jämföra privatlån. Billiga lån med längre ränta och längre återbetalningstid. Du kan jämföra många långivare och även filtrera på lån med betalningsanmärkning samt välja löptid och lånebelopp. Vill du kunna specificera mer? Besök vår stora jämförelse av privatlån och konsumtionslån.

Topp 10 långivare som erbjuder Privatlån / Blancolån


Aktivera filter för att endast visa långivare som passar dig:
Aktiva filter:
Du jämför just nu långivare som lånar ut alla lånebelopp.
Jämförelsen är sorterad på lägst ränta.

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst