Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Amortering
Betalningsanmärkning
Bolån / Bostadslån
Frågor och svar
Internetlån
Kalkylatorer för lån
Låna 500 - 500 000
Låna med / utan säkerhet
Låna till fordon
Lösa lån
Mikrolån
Mobillån
Privatlån
Räntor
SMSlån
Snabblån
Övrigt om lån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Bäst privatlån just nu

Välj lånebelopp:

Bästa lånet

Alla är väl intresserade av att hitta den bästa möjliga lånet och det är inte speciellt konstigt. Vad är det då som avgör ifall ett lån egentligen är bra? Många skulle kanske säga att det bästa lånet är samma sak som det billigaste lånet. Till viss del är det också sant, men det finns även flera andra faktorer som kan vara av vikt när man avgör vilket lån man vill ta. Och vad är det egentligen som avgör vilket lån som är billigast?

Det bästa lånet är billigt

Ett av de stora kraven på det bästa lånet är att det är billigt, något som säger sig självt då kostnaderna kan vara ganska stora när man lånar pengar. Men vad betyder billigt egentligen och vad är det som avgör ifall ett lån är billigt eller ej? Det finns ett antal saker som kan tänkas spela in.

I första hand brukar det handla om räntan. Har du en låg ränta så blir ditt lån billigare helt enkelt. Detta stämmer självklart och du ska alltid sikta på att ta ett lån med så låg ränta som möjligt. Det bästa lånet när det gäller ränta är oftast bostadslånet då du här kan låna med ditt hus eller annan bostad som säkerhet. Detta leder till en låg ränta. Alla lån som har säkerhet har normalt en lägre ränta. Ska du inte låna till något som du kan använda som säkerhet kan det finnas hopp ändå, t ex om du redan bor i en villa. Ifall din bostad har ökat i värde sen du först skaffade ditt bolån så kanske det finns utrymme för att belåna den lite mer, alternativt om du har amorterat bort delar av skulden. Detta slår nog alla andra typer lån när det gäller ränta.

Det som man ibland glömmer bort är att det även finns andra kostnader kopplade till ett lån. Du har uppläggningsavgifter, aviseringsavgifter och andra kostnader som man inte alltid räknar med. Det är sådant du måste ta med i beräkningen. Även lånets längd kommer att påverka hur mycket det kostar för dig totalt. Ett bra tips är att använda effektiv ränta som mått när du ska jämföra olika lån. Effektiva räntan innehåller alla räntekostnader + alla andra kostnader för ditt lån och är uträknat på årsbasis. Detta gör effektiv ränta till ett bra mått på hur billigt ett lån verkligen är. Effektiv ränta är ett strålande mått för att jämföra alla lån som sträcker sig på minst ett år.

Bästa lånet är rätt för just dig

Att välja lån handlar inte nödvändigtvis bara om att hitta det allra billigaste lånet utan även om att hitta ett lån som passar dig och den situation du befinner dig i. Du måste ta ställning till vilken typ av lån som du vill ta. Det finns lån med säkerhet och ifall du har chansen att låna med din bostad, bil eller båt som säkerhet är detta ofta ett bra alternativ då det är låg ränta som gör ditt lån billigare. Men det bästa lånet är också ett lån som har rätt villkor och rätt längd på löptiden. Du måste dessutom försöka hitta en bank eller långivare som du trivs med och litar på. Speciellt om du ska ta ett lån som sträcker sig över många år. Det kommer att bli en viktig relation framöver.

Hur man hittar det bästa lånet

Hur hittar man då det bästa lånet? Ja, enklast är att använda sig av Internet för att titta runt, jämföra och läsa in sig på ämnet. Det är väldigt smidigt att leta information på nätet och du kan besöka alla bankers och långivares webbsidor och kolla upp vilka lån de erbjuder, deras räntor och avgifter och mycket mer. Här på Allt om lån finner du t ex mycket information om alla möjliga typer av lån och annat relaterat till lån. Genom att vara väl påläst kan du ställa mer krav på din långivare och inte få några otrevliga överraskningar längre fram. Titta gärna runt och lär dig mer.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Alltomlån hjälper dig att hitta ett lån

Här kan du snabbt och enkelt jämföra privatlån. Billiga lån med längre ränta och längre återbetalningstid. Du kan jämföra många långivare och även filtrera på lån med betalningsanmärkning samt välja löptid och lånebelopp. Vill du kunna specificera mer? Besök vår stora jämförelse av privatlån och konsumtionslån.

Topp 10 långivare som erbjuder Privatlån / Blancolån


Aktivera filter för att endast visa långivare som passar dig:
Aktiva filter:
Du jämför just nu långivare som lånar ut alla lånebelopp.
Jämförelsen är sorterad på lägst ränta.

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst